maanantai 24. elokuuta 2009

Timo Soini kasvamassa Vennamon mittoihin

Timo Soinilla on kaksi mielenkiintoista palstaa, euroblogi ja Timo Soini -Ploki. Niitä on mielenkiintoista seurata. Niinpä hän kertoo lähtevänsä Brysseliin huomenna tiistaina valmistelemaan istuntokautta ja käyvänsä puhumassa kuun alussa englantilaisen veljespuolueen puoluekokouksessa. Puolue on melko uusi, mutta sai EU-vaaliessa yli 10% kannatuksen ja 13 meppiä. Siinä hyvä noudatettava esimerkki Perussuomalaisille.

Timo on jo pääkaupunkiseutulaisena pystynyt perehtymään Meri Vennamon isästään kirjoittamaan kirjaan ja samoin Veikko Vennamosta tehtyyn fiktiiviseen näytelmään Helsingin kaupunginteatterissa. Timohan oli nuoresta iästään huolimatta isä-Veikon luottomies. Hän on siis oikea mies jos kukaan arvostelemaan niin kirjaa kuin näytelmääkin. Kirjaa hän kehuu ja näytelmästä kiittelee loistavia roolihahmoja, vaikka asiat eivät siinä vastaakkaa tosiasioita.

Syystä Timo sanookin, että pieni mies unohtuu muttei suurmies, siksi Veikko Vennamosta riittää kerrottavaa ja keskusteltavaa. Jatkuvasti kuulee torilla ja muualla, miten Suomen politiikkaan kaivataan Vennamon kaltaista karismaattista johtajaa ja keskusteluiden värittäjää. Timo Soini on tässäkin perimässä oppi-isänsä valvoittavaa manttelia. Pitää vain ihmetella poika-Pekan tyrmääviä lausuntoja varsinkin vaalien alla Perussuomalaisesta puolueesta ja sen koko kansan arvostamasta puheenjohtajasta. Onko niin, ettei Vennamoiden alkuunlaittamaa puoluetta saa muut johtaa kuin Vennamot. Luulisi päinvastoin Pekkaakin ilahduttavan, että vennamolaisilta juurilta lähtenyt puolue elää ja kasvaa muidenkin kuin pelkästään Vennamoiden ohjauksessa.

Perussuomalaiset Timon hoteissa on jo kasvamassa SMP:n mittoihin, näin on käynyt niin
kunta-, presidentti- kuin EU-vaaleisssakin, eduskuntavaalit on seuraava koetuskivi 2011. Timon rauhallinen persoona myös poikkeaa melkoisesti räiskyvästä Veikosta. Siksi puolueen kasvun vakiintuminen on nyt uskottavampaa, koska ei ainakaan puheenjohtajan liian kovat ja ehkä joskus mielivaltaisetkaan otteet toistu Timon taholta, vaan vaikeinakin aikoina eletään seesteisempää puolue-elämää. Ja samaa unohdettua kansaa riittää niin nyt kuin SMP:kin aikana. Avuntarvitsijoista ei ole puutetta. Eikä nykyhallituksesta laman keskellä näytä olevan tilanteen hallitsijoiksi, on kuin Kataisella ja Vanhasella olisi sormi suussa pelkästä ihmetyksestä. Onhan Katainen todella tunnustanutkin, ettei hänellä ole hajuakaan, mistä löydetään veturit maamme talouden nousuun saamiseksi.

Ei kommentteja: