torstai 13. elokuuta 2009

Nyt se tuli

Vasemmistopuolueet tulivat sitten esiin tukirahoineen. Odotetutusti ammattiyhdistysliike on ahkera molemman vasemmistopuolueen tukija. Tradeka-kauppaliike on myös auliisti jakanut avustuksia.

Kokoomuksen Sampo-rahoitusta ankarasti arvostellut Paavo Arhinmäki joutui nyt vastaamaan Tradeka-rahoista. Hän väitti rahan olevan täysin erilaista, koska kauppaliikkeeseen valitaan edustajat vaaleilla ja vasemmistopuolueet ovat menestyvät hyvin. Onko sitten jatkossa niin, ettei Tradeka-kaupoissa kannata asioida muiden kuin vasemmistolaisten. Suuri valtaenemmistökö toivotaan ja suorastaan ajetaan muiden kaupparyhmittymien asiakkaiksi?

Herra Arhinmäellä tuorreena puoluejohtajana on paljon muutakin selitettävää. Hänen puolueensa pää-äänenkannattajan Kansan Uutisten entinen toimittaja, nykyisin Apu-lehteen poliittisia katsauksia osuvasti kirjoitteleva Yrjö Rautio puolestaan kertoo Paavo-Pojan unohtaneen mainita omassa vaalirahoitusilmoituksessaan 7 000 euron tuen Rakentajien vasemmistoyhdistykseltä.

Rautio muistuttaa Arhinmäen esittäneen oppivelvollisuusiän nostamista 18 vuoteen todeten sen olevan oikeasuuntaista mutta riittämätöntä. Raution mielestä ainakin vasemmistoliitolaisten oppivelvollisuusikä olisi nostettava 80 vuoteen eikä sekään taitaisi riittää: kaikki eivät ymmärrä koskaan mitään historian opetuksista.

Näin kaiken kaikkiaan vaali- ja puoluerahoitusta pohtivalla hyvän urheilukaverini Lauri Tarastin johtamalla ryhmällä riittää haasteita. Mutta työ on myös entisestään helpottunut, kun kaikki puolueet kilvan huutavat avoimmuuden puolesta. Äänestäjän pelko saa ihmeitä aikaan, vaikka ei ole montaa päivää kulunut siitä, kun esim. kokoomus ja demarit väittivät kiven kovaan, ettei niillä ole mitään tarvetta rahoituksensa julkistamiseen. Näin muuttuu maailma Eskoseni!

Ei kommentteja: