tiistai 11. elokuuta 2009

Puoluerahoituksesta

Kesän jatkopuheenaihe on ollut puolueiden saama vaalituki. Jopa kiihtyvällä vauhdilla tulee aina ilmi uusia asioita. Kun kokoomuksen salailuista huolimatta on pursunnut tietoa, niin tänään demarien mätä on oikein purskahtanut julkisuuteen ammattiyhdistyspuolelta. Vähän yksi ja toinen puolue on tullut kuvaan avoimmuuttaan vakuuttaakseen, jopa piskuinen kd kertoo saaneensa valtio-omistusosuuksia omaavilta yhtiöiltä jonkun tuhannen. Demari-Urpilainen vaatiin julkisuuteen kaikki lahjoitukset 2.000€ asti ja vassari Arhinmäki lupaa paljastaa kaiken. Kepun Vanhanen ehdottaa lahjoituskattoa ja puoluesihteeri Jarmo Korhonen, joka on tullut piilosta, nähty maatalousnäyttelyssä eikä se ole laitonta, haluaa kertoa aina vain lisää kepun rahoittajista. Rkp:kin lyö pötköä pesää kertoen säätiönsä miljoonalahjoituksista. Porukka on kuin Pietari hiilivalkealla. Turhaan ei Timo Soini sano kohun paljastaneen poliittisen korruption. Äänestäjien pelko on viisauden alku. Näyttää siltä, että vain Perussuomalaisilla on puhtaat jauhot pussissa.

Julkisuuteen putkahtavien tietojen perässä ei tahdo pysyä selvillä vesillä parhaalla tahdollakaan. Kokoomuksen finassikonserni Sammolta saama 75 000€ on jo noussut paljon suuremmaksi:125 000€. Jossakin kerrotaan demarien saaneen ammattiyhdistysliikkeeltä 450 000€, sitten se paljastuukin vain yhden liiton Julkisten ja hyvinvointialojen liiton lahjoitukseksi, joka toisen tiedon mukaan on 530 000€. Ota näistä sitten selvää, kansa on pyörällä päästään.

Samassa ylioppilaskodissa Heränneiden ylioppilaskodissa kanssani asuneen piispa Mikko Heikan poika Taneli kirjoittaa kultasormensa kadottaneesta rautarouvasta Taru Tujusesta monen esimerkin valossa, miten arvon rouva on aina joutunut muutaman päivän perästä pyörtämään aiemmin antamansa tiedot jostakin kokoomuksen vaalirahoitukseen liittyvästä tiedosta. Ei hän yhtään paremmalta näytä kuin jo surullisen hahmon ritariksi noussut kolleegansa Jarmo Korhonenkaan. Demarien Ari Korhonen on joukkoon hyvin sopiva kolmas muskettisoturi. Hänhän ei ole luvannut julkistaa mitään, mutta nyt siis pitkään piileskelleen Jutta-rouvan pinna on pettänyt ja demarit kertovat kaiken, kaiken, kaiken eikä se edes ole ollut laitonta, ei ole ollut laitonta, ei ole laitonta, niin kuin Jyrki Katainen on toistanut toistamasta päästyään puoluerahoituksen kiemuroista puhuttaessa.

Ihmettelen yhtä asiaa, joka on tullut vastaan, kun ensi kertaa me Kankaanpään perussuomalaiset päätimme antaa luottamuspalkkiomme puolueelle. Kun ammattiyhdistysjäsenmaksu on verovapaa, niin meidän olisi maksettava vero saamastamme luottamuspalkkiosta, vaikka maksaisimme sen kokonaisuudessaan puolueelle, emmekä saisi senttiäkään itsellemme. Tässä olisi puolueille korjaamisen paikka, ja voisivat jotkut muutkin maksaa reilummin puolueveroa. Muuten pitää edelleen ihmetellä tätä puolueiden jättimäistä varainkeruuta sieltä sun täältä mitä erilaisimmilla keinoilla seminaarilipuilla, taulukaupoilla, tukiyhdistyksillä jne. kun kuitenkin on olemassa puoluetuki, jonka piti tehdä lopun pimeästä puoluerahoituksesta, joka näyttää päinvastoin käyneen aina vain entistä hullummaksi.

Ei kommentteja: