keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Pientä kutinaa

Kansalaiset tuntuvat heräävän. Kaikenlaista liikehdintää näyttää olevan. Siksi on hyvä olla ja tarkkailla ja osallistua.

Puhelinsoittoja tulee ihan uusiltakin henkilöiltä, jotka ilmoittavat tukevansa vaaleissa. Monet ovat ennen äänestäneet muita puolueita, jotkut viimeksi silloista smp:tä. Rohkaisevaa kaiken kaikkiaan.

Facebook onkin hyvä media ja tiedotusväline. Olen siirtänyt sinne blogikirjoituksia ja heti on tullut lukuisia kommentteja. Koko ajan olen saanut uusia facebook-kavereita, kohta heitä on viisisataa eli lähenee blogikirjoitusteni lukumäärää n. 540 kappaletta.

Jokapäiväinen blogini tavoittaa myös Uuteen Suomeen siirrettynä aina kun asia koskee valtakunnallisempia teemoja. Sielläkin saa kommentteja, lukijoita on varmasti paljon enemmän. Myös voin kommentoida toisten puheenvuoroja, joihin taas joku aina voi vastata. Kommunikointi on näin monipuolista.

Lehtienkin palstoilla olen aina silloin tällöin näkyvissä. SK:ssa maanantaina kuvan kanssa vastasin kansanedustajien eläkemuutosaikomuksiin, olenhan ollut eläkkeen nauttijana. Tänään kolleega Hannes Tiira lupasi itsekin luopua puolesta kansanedustajan palkastaan viitaten omaan lupaukseeni koko palkan luovuttamisesta hoitotyöntekijöiden palkkaamiseen. Kankaanpään Seudussa lähes joka numerossa on vähintäin pieniä paloja heitetty nimelleni, huomisessakin lehdessä niitä on päätoimittaja Karppisen ilmoituksen mukaan juontaessaan tämäniltaista seurakuntavaalipaneelia Kankaanpään seurakuntakeskuksessa lähes satahenkiselle yleisölle.

Ennen kaikkea tavatessa ihmisiä ilmapiiri on ihmeen myönteistä. Huomenna taas toripäivillä tosin sateenuhkankin vallitessa syntyy monta keskustelua ja seurakuntavaalimainoksen jakamista kädestä käteen, joka on kaikkein tehokkainta, vaikka pyrimme mainosta jakamaan myös mahdollisimman moneen postilaatikkoon ja -luukkuun.

Meidän 40 ehdokastamme ovat innolla mukana tekemässä hyvää vaalitulosta kirkon virallisella linjalla. Niinpä edustajamme pärjäsivät paremmin kuin hyvin paneelissakin. Epäselväksi jäi lähinnä se, miksi kokoomuksen ympärille ryhmittyneet ehdokkaat eivät voineet tulla mukaan meidän kirkon virallista linjaa kannattavien kanssa, jolloin olisimme muodostaneet yhtenäisen rintaman tukemaan kirkkomme yhteisesti hyväksymiä käytäntöjä. Äänestäjät ratkaisevat, miten seurakunnassamme jatketaan vaalien jälkeen.

Ei kommentteja: