sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Onko Timo Soini lapsi

Jos sojottaa PerusSuomalaisten kannatuskäyrät lähes kohtisuoraan ylöspäin, niin saman suuntaisesti ovat nousseet puolueen puheenjohtajan Timo Soininkin äänestystulokset viimeisissä vaaleissa.

Vuoden 2006 presidentin vaaleissa Timo sijoittui koko maassa viidenneksi 103.492 äänellä häviten neljännen tilan Heidi Hautalalle 0,1 prosentilla. Seuraavan vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Timo nousi äänimäärissä kolmannelle sijalle saaliinaan 19.859 ääntä. Kunnallisvaaleissa v.2008 tuli valtakunnan kakkossija Espoon 8.206 äänellä. Enää puuttuikin äänikuninkuus, joka olikin johdanmukaisesti edessä EU-vaaaleissa v.2009. Vaikka äänestysvilkkaus oli koko maassa vain 41,1%, kertyi Timolle 130.500 äänestänyttä, vaalipiirinä oli siis koko maa.

Nythän eduskuntavaalien alla toitetaan kyllästymiseen asti, että Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla, mutta meitä hyviä kumppaneita hänelle sen sijaan löytyy koko maassa, jossa meillä on lähes 400 kaunnallisvaltuutettuakin ja eduskuntavaaleihin mennään omilla täysillä listoilla. En malta olla sanomatta, että nyt olen löytänyt jo neljä meitä luterilaisen kirkon pappismiestä, joista kolmella on kirkkoherrakokemustakin.

Voiko tällainen mies Timo Soini ja tällaisen puolueen puheenjohtaja olla vauva niin kuin hänen meppikaverinsa Liisa Jaakonsaari julkisesti kutsuu Soiniin suhtauduttavan kuin isoon vauvaan varsinkin median taholta. Jaakonsaari haluaa tällä sanoa, että Soinin lausuntoja käsitellään silkkihansikkailla. Liisa pien` ihmemassa toi tämän julki meppien tiedotustilaisuudessa, johon Timo ei päässyt mukaan. Lausunto kuvaakin pikemminkin demarien ahdinkoa historian alimpien kannatuslukujen kourissa, mutta tällainenkin vain laskeen entisestäänkin kannatusta.

Onkin niin kuin Timo itse sanoo, että muiden haukkuminen vain nostaa suosiotamme, eikä toisten harjoittama meidän kehumisemmekaan tietenkään kannatustamme laskisi eikä kuitenkaan voida olla puhumattakaan jotain meistä. Kaikki siis sataa PerusSuomalaiseen laariin. Toisilla on hätä kädessä. Mutta antaa kansan ratkaista.

Ei kommentteja: