sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Maailma myllerryksessä

Onko jo koittanut lopun? Kaikkialta kuuluu kummia, pelottavia tapahtumia. Nykytilanteemme tuntuisi paremmin kuin hyvin sopivan Jeesuksen esittämiin maailmanlopun ennustuksiin, vaikka aina on hyvä muistaa hänen sanoneen, ettei kukaan ei edes hän itse tiedä maailmanlopun päivää, vaan Isä Jumala yksin. Näin emme siis ole maailmalopulla peloittelijoita!

Kuitenki nykymenoon soveltuvat Jeesuksen sanat: "Te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista. Kansa nousee kansaa vastaa ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin. Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät."

"Tietenkin aina on ollut luonnonmullistuksia ja maanjäristyksiä. On esiintynyt epätavallisia ilmiöitä, suurta kylmyyttä ja kuivuutta tai suuria tulvia, hedelmättömiä vuosia jne." kirjoitti dogmatiikan profesari Osmo Tiililä jo vuonna 1953. Mutta tänäpäivänä tämä kaikki on vakavaa todellisuutta.

Elämme tällaisten suurten mullistusten aikaa. Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä ei enää kaikki palaudu entiselleen. Valta on vaihtunut Tunisiassa ja Egyptissä. Gaddafi rimpuilee vielä vallankahvassa, mutta YK:n päätöksillä ja eri maiden hyökkäyksillä hänen valta-asemaansa tuhotaan. Bahrainissa, Jemenissa, viimeksi Syyriassakin on kansannousuja. Pyritään demokraattiseen hallitusmuotoon, mutta kukaan ei tiedä, mihin lopulta päädytään.

Japania on koetellut mannerlaattojen järkkyminen ulkona merellä ja sen aiheuttama hyökyaalto tsunami teki tuhoaan rannikkoalueella hukuttaen ehkä noin kaksikymmentätuhatta ihmistä.
Ja pahin mahdollinen tapahtui Fukosimon ydinvoimalassa ydinreaktoreitten ylikuumentuessa ja kuolemanvaaralisen säteilyn päästyä ilmaan. Ja vanhimmat japanilaiset muistavat vielä Hirosiman ydinpommien tuhot. Mikään ei Japanissakaan voi palata entiselleen.

Tähän kaikkeen voi jostakin tuntua keinotekoiselta verrata Suomen tilannetta. Mutta kuitenkin täälläkin ollaan tekemässä suurinta muutosta sitten sodan jälkeisen eduskuntavaalin. Voimasuhteet eduskunnassa voivat jo pitkään jatkuneiden gallup-ennusteiden mukaan muuttua radikaalistikin.

Maailma on myllerryksessä ja siinä mukana omalla tavallamme olemme me suomaisetkin! Mutta koko maailmantilannetta ajatellen on hyvä tietää, ettemme todellakaan tiedä lopun aikaa. Ja on hyvä muistaa uskonpuhdistajamme Martti Lutherin opetus omenapuun istuttamisesta, jonka hän tekisi tänään, jos tietäisi maailmanlopun tulevan huomenna.

Ei kommentteja: