maanantai 30. tammikuuta 2012

Neljä kokousta päivässä riittävästi

Melkoinen päivä. Ensin kansanedustajien yhteishaastattelu Porin radiossa, Sotainvalidien piirihallitus, Kankaanpään kaupunginvaltuusto, Kankaanpään seudun Sotainvalidien vuosikokous ja Kankanapään kirkkovaltuusto. Mitä muuta vielä voisi mahtua päivään, jota jotkut kutsuvat lomaksi, kun ollaan vielä tämä viikko poissa eduskunnasta, koska valtiopäiväjärjestyksen mukaan valtiopäivät alkavat aina helmikuun alussa, tänä vuonna heti presidenttivaalipäivän jälkeen maanantaina 6.2. Silloin valitaan puhemiehet taas vuodeksi kerrallaan. Presidentin juhlallisen vakuutuksen anto tapahtuu eduskunnassa vasta maaliskuun eka päivä.

Radiossa puhuttiin tietysti määrärahaleikkausten aiheuttamasta julkisuuteen nostetusta paikallisesta uhasta eli Niinisalon varuskunnan lakkautusmahdollisuudesta. Yksimielisesti tähdennettiin -tietysti- varuskunnan säilymisen ensiarvoista merkitystä niin maanpuolustuksellisesti kuin alueellisestikin. Pirkanmaan kansanedustajien kanssa ollaankin valmisteltu asiasta yhteinen julkilausuma. Myös tuotiin esiin Virkkusen tulossa olevan kuntakartan kuntakenttään aiheuttamia niin hyviä kuin huonojakin puolia. Mielenkiintoisia aikoja totta tosiaan elämme nykyistä niukkuutta jakaessamme.

Sotainvalidien piirihallituksessa ehkä tärkeimpänä asiana hyväksyttiin osastojen anomat ansiomerkit, joiden jakamisella onkin kiire sotainvalidiemme ikääntymisestä johtuen, jotta kaikki jäljellä olevat ehtisivät vielä saada ansaitsemansa parhaan mahdollisen huomionosoituksen. Myös jaettiin kevät- ja kesäkauden toimintakalenteri, joka pitää sisällään totutun rytmityksen mukaiset tapahtumat.

Luulin lukevani Kankaanpään Seudun Reumayhdistyksen esityslistaa kunnes huomasinkin sen olevan vain kokouspaikan ja työjärjetyksen kertovan Kankaanpään Seudun Sotainvalidien kokouksesta. Tavanomaisissa eli sääntömääräisissä kokousasioissa voitiin kaikki johtokunnan erovuoroiset valita uudelleen, koska he jokainen ovat vielä melko hyväkuntoisia. Sen sijaan alusta asti rahastonhoitajana ja pitkään myös sihteerinä toiminut Aino Lilja halusi heikentyneen näkönsä johdosta jäädä pois rahastonhoitajuudesta, mutta laskunmaksatukset hän voisi hoitaa edelleen. Niinpä etsittävänä on nyt kerran vuodessa tehtävät tilit kirjaava kirjanpitäjä.

Kaupunginhallituksessa käsitellään monia rutiiniasioita. Esillä oli kerran vuodessa tapahtuva ei-julkisuuteen tuleva kaupunginjohtajan toimien tarkastelu ja kehityskeskustelu. Kirkkoneuvosto kokoontui kahden kuukauden tauon jälkeen pyynnöstämme muutettuna päivänä keskiviikon sijasta maanantaina ja siksi nyt eka kerralla kaikki vakijäsenet eivät vielä olleet päässeet mukaan aikataulutussyistä. Hakoniemen leirikeskuksen remontti on valmistunut, ja nyt olisikin entistä pontevammin markkinoitava sitä hyvänä kokouspaikkana, koska se oikeastaan on ainoa seurakunnan käytössä oleva moniin eri juhliin ja tavallisiin yleisötilaisuuksiin sopiva tila jopa keittiöpalveluineen. Myös haluttiin saada selvitystä suoritetuista kuntaliitosneuvotteluiden siivittämistä seurakuntaneuvotteluista, joista nyt sitten valmistuttuaan tehdäänkin selkoa myös luottamusmiehille, jotka kuitenkin seurakuntayhtymästäkin päätämme.

Näin monenlaisia asioita ja päätöksiä viedään eteenpäin, niin kunta-, seurakunta- kuin vapaaehtoisen järjestötoiminnan sektoreilla yhteisen hyvinvointimme parhaaksi.

Ei kommentteja: