lauantai 5. toukokuuta 2012

KankU:n lehti kevät 2012

Vuodesta 1990 olemme tehneet Kankaanpään Urheilijoiden joka kotiin jaettavaa lehteä, pitkään Vesa Korpimäen ollessa päätoimittajana kahdesti vuodessa. Hänen muutettuaan takaisin kotiseudulleen Virroille siirryimme lehden tekoon kerran vuodessa. Viime vuonna tuli jopa katkos lehden teossa.
Nyt taas tässä toukokuussa olemme saaneet lehden julkaistuksi. Ja kuten joka kerta ennekin jaamme sen talkoovoimin joka savuun Kankaanpäässä ja vähän Jämijärvelläkin.

Vesan jälkeen lehden teosta on vastannut yleisurheilijaoston puheenjohtaja Jorma Hietamäki itsekin niin aktiiviurheilija kuin seuratoimitsija ja nuorten vetäjä henkeen ja vereen. Tämän kertaisen lehden pääkirjoituksessa hän otsakkeella "Kirkkain silmin" kertoo lasten ja nuorten urheilukoulusta sa seuramme rikkaudesta monen eri urheilulajin yleiseurana. Onhan Kankaapään urheilijoihin aiemmin kuulunut vielä enemmänkin urheilulajeja kuin nykyiset yleisurheilu, hiihto, voimistelu, paini, sulkapallo. Omiksi erikoisseuroikseen KankU:n riveistä ovat erottautuneet pesäpallo, suunnistus ja nyrkkeily.

Pitkään seuraa johtanut Veikko Ikävalko luo katsauksen seuran nykyhetken tilanteeseen ja menestykseen, jota sitäkin on tullut roppakaupalla. Seuratoimitsijoita ja innokkaita vetäjiä tarvittaisiin aina enemmän, jotta saataisiin urheilijoita, joista sitten voi kasvaa myös mestareita.

Ristomatti Hakola on nyt seuran johtotähti talven mainion menestyksensä tähden kruununa kautta aikojen maailman nuorimpana hiihtäjänä saavutettu 50 km eli hiihdon kuninkuusmatkan suomenmestaruus. Sain tehdä hänestä henkilöhaastattelun. Talven hiihtokauden kokonaiskuvasta on myös aukeaman verran tosiasioita Leena Loukkaanhuhdan kirjoittamana. Kausi muutenkin on hiihtäjillä ollut erinomainen. Onpa tullut jopa piirinmestaruus miesten nelihenkisessä viestinhiihdossa, vaikkei itse Ristomatti ehtinyt joukkueeseen, johon hän tietysti olisi ollut itseoikeutettu.

Painimolskilla on myös ollut menoa ja menestystä kärkenä tunnetusta painiperheestä nuori nouseva kyky Lauri, joka vasta 17 vuoden iästään huolimatta on saanut jo lukemattomia SM-mitaleita painin lisäksi myös voimanostosta.Salskeiden paininuorukaisten kuvat komistavat painista kertovaa sivua.

Yhtään huonompia, vaikkakin hennompia kuvattavia ovat telinevoimistelijat, joiden kauniita kuvia on puolestaan telinevoimistelujaoston omalla sivulla. Innokas pitkä-aikainen jaoston puheenjohtaja ja vetäjä Ulla Nuotio kertoo ahkerasta harjoittelusta ja kilpailuista, jotka huipentuvat kesän Suomen Voimistelupäiville Espoossa. Olempa itsekin saanut nuoruudessa osallistua siloisen pikkujättiläisemme Paavo Kahman johtamina niin Voimistelupäiville kuin Suurkisoihinkin.

Ahkerat yleisurheilukoulun vetäjät Jaana Santikko ja Leena Loukkaanhuhta kertovat myös kesän yleisurheilusuunnitelmista ja yleensäkin lasten liikuttamisesta ja yleensäkin urheilemisen merkityksestä koko myöhempääkin elämää ajatellen.

Runsaat 70 ilmoittajaa ovat mahdollistaneet taloudellisesti lehden täysin talkoovoimin suoritetun tekemisen. Ainoa kuluerä on väistämätön sivunvalmistus ja painaminen Hyvän Olon Median toimesta. Kaikki lehden ilmestymiseen vaikuttaneet ansaitsevat mitä suurimmat kiitokset ja ovat näin edistamässä nuoriso-urheiluamme, vaikka tietysti lehdessä kerrotaan myös tänäkin keväänä jopa maailmanmestareiksi yltäneistä veteraaniurheiljoistamme, etunenässä Osmo Villanen ja Seppo Kykkänen.