sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Innostunut syyskokous

Kankaanpään valtuustosalissa oli ennätysosanotto ja sali oli täynnä perussuomalaisten syyskokouksessa. Ensimmäinen kerta tämäkin historiassa kuten muutenkin teemme historiaa, kun olemme perussuomalaisittain suurin kaupunkikunta niin kannatusprosentilla 26,9 mitattuna kuin myös ainoa kaupunkikunta, jossa olemme suurin puolue valtuustopaikoillakin mitattuna, vaikka suurkunnissa kaikkien puolueiden yhteinen valtuutettujen kokonaismäärä voi olla paljonkin suurempi kuin Kankaanpäässä. Yhdellätoista valtuutetulla olemme myös valtuutettujen lukumäärällä suurin kunta yhdessä Kaustisten, Kouvolan ja Vantaan kassa.

Erkki Lilja jatkaa edelleen puolueosaston puheenjohtajana, muut hallituksen jäsenet ovat Hely Alhainen, Sofia Latvajärvi, Anssi Joutsenlahti, Jari Koskela, Tapio Laurila ja Marko Leponiemi. Henkilökohtaisina varajäninä samassa järjestyksessä Sami Ojala, Kristiina Peltomaa, Reino Paananen, Hannu Juhola, Teuvo Roskala ja Matti Ranta.

Ajankohtaiset neuvottelijat ryhmien välisiin neuvonpitoihin valiittin myös ja he ovat Anssi Joutsenlahti, Jari Koskela, Tapio Laurila ja Erkki Lilja. Toiminnantarkastajaksi tuli Pauli Lanne ja varalle Pasi Rajala.

Syyskokouksessa avauksen suoritti ja puhetta johta Anssi Joutsenlahti, Tapio Laurila toimi sihteerinä.
Perussuomalaiset ovat Kankaanpäässä tehneet historiaa sikälikin, että kaksissa peräkkäisissä vaaleissa on valtuutettujen lukumäärä noussut viidellä, sillä kun vuoden 2008 kuntavaaleihin lähdettiin, ei ollut ainoatakaan valtuutettua, vaaleissa saatiin viisi ja nyt sitten kymmenen, joka siis on noussut uuden valtuutetun liittymisen myötä yhdeksitoista. Ei siis ihme, että osanotto oli runsaslukuista ja keskustelu vilkasta ja tulevaisuuteen tähtäävää.