tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulutervehdyssähellys kovimmillaan

Joulu pukkaa päälle taas entiseen tapaan kovalla vauhdilla.

Joulukorttiaika on siis käsillä, ennen Moskovan matkaan lähtöä kävin läpi osoiteluettelon, monta varmasti puuttuu, lähetettäviä eduskunnan varapuhemiehen joulutervehdyskortteja on tilattu 1300. Jaoin myös yli tuhat KankU:n lehteä perjantai-iltana ja eilen, olin myös Jämijärven sotainvalidien jouluruokailussa Tei-tuvalla, joten matkaan Moskovaan voipi lähteä, kun päällekaatuvimmat tehtävät on suoritettu.

Näin siis sunnuntaina aamupäivällä, nyt tiistaina kello 15 jälkeen ollaan taas koti-Suomessa. Eduskunnassakin on korkeapainetta, kun kaikki budjettiin liittyvä pitäisi saada valmiiksi perjantaina 21.12. joulun viettoon pääsemiseksi. Siksi tänäänkin vielä tuli neljä hallituksen lakiesitystä, joiden lähetekeskustelun jälkeen on parast´aikaa kolmen tunnin istuntokeskeytys ja istuntoa jatketaan kello 19, jolloin on vuoroni olla puikoissa puhemiehenä. Ja istuntoa jatketaan niin kauan kuin puhehaluja riittää, päiväjärjestyslistalla on 30 asiaa.

Niinpä on aikaa aina välissä kirjoitella nimiä joulukortteihin, 400 on jo saatu tehtyä, vielä siis olisi urakkaa 900 nimikirjoituksen osalta. Tulee joskus mieleen, että voisi sukunimi lyhyempikin olla, mutta kyllä mies nimensä kantaa ja toisaalta onhan nimi komea ollen lähellä jopa kuuluisaa Joutsenlampi-palettia. Ja kyllähän joutsenekin ovat komeita lintuja, kylläkin melkoisia reviirinsä haltijoita.

Kaikesta huolimatta tervetuloa joulu kultainen!