maanantai 20. elokuuta 2012

Eurokriittisyys kasvaa kuin lumipallo

Jyrki Katainen on väittänyt, etteivät perussuomalaiset vaikuta pätkänkään vertaa  hallituksen toimintaan. Samanaikaisesti kuitenkin EU-takauksille ja lainoille vaaditaan vakuuksia ja ollaan olevinaan kovaa poikaa. Kenen muun takia kuin juuri perussuomalaisten pelossa.

Kuntavaalit ja perussuomalaisten jälleen voimakkaaseen nousuun kääntynyt kannatus tekee valtapuolueidenkin  edustajat nöyriksi. Kansa saa taas lokakuun lopussa sanoa painavan sanansa maassa harjoitetusta politiikasta.

Niinpä myös harjoitetun EU-politiikan arvostelijoita ja siten Timo Soinin julkisuudessa voimakkaasti esittämien kannanottojen myötäilijöitä ilmaantuu päähallituspuolueistakin. Kokoomuksen parivaljakko Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz laittavat jo sulkuja Kreikan seuraavalle tukipaketille. Ulkoministeri Erkki Tuomioja puolestaan on pitänyt välttömättömänä vaihtoehdon laatimista mahdollisen EU:n ja/tai euron hajomisen tilalle.

Ilmatilaa hiljaisena kesäaikana on hallinnut melkoisesti Timo Soini. Hän kysyy esimerkiksi, kun Kreikka tarvitsee taas uudet 20 miljardia, niin mistä se kertoo? Tukipaketitko toimivat?

Parast´aikaa koolla olevien Suomen suurlähettiläiden kokouksessa Timo piti taas raikuvat suosionosoitukset saaneen puheen niin kuin vuosi sittenkin, jolloin läsnäolijoiden mielenkiinto oli tietysti vielä suurempi uuden ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan suuntaan. Timo vakuutti Suomen ulkopolitiikan olevan yhteisen, mutta oppositiolla saa olla oma kriittinenkin näkemyksensä nimenomaan harjoitetusta EU-politiikasta.

Timon paljon julkisuutta saanut uusin ehdotus on, että EU:n sisälle olisi muodostettava kaksi rahaliittoa, etelän taloutensa hunningolle ajaneiden maiden ja Pohjoismaiden yhdessä Saksan ja Ranskan sekä balttien muodostama oma rahaliittonsa.

Uusia avauksia todella kaivataan, mahdotonta on jatkaa piikki on auki-linjalla, aina kun uusi avuntarvitsija löytyy, heti ollaan antamassa eikä ne saadut vakuudetkaan ole edes kiinnostaneet muita maita, onko niillä silloin suurtakaan arvoa tosipaikan tullen.