sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Honkajoki-Kankaanpää

Kuntaliitosneuvottelut Pohjois-Satakunnassa kuten muuallakin Suomessa ovat edenneet siihen toiseen vaiheeseen, jossa ovat enää mukana ne, jotka todella haluavat kuntaliitosta. Meillä pois ovat jättäytyneet Karvia ja Jämijärvi. Siikainen ja Pomarkku tahtonevat olla jatkoneuvotteluissa Porin suuntaan. Jäljelle on jäänyt vain Honkajoki, joka jouduttuaan kriisikunnan asemaan, on ilmoittanut halukkuudestaan jatkaa tosi mielessä Kankaanpään kanssa.
Tänään kaupunginjohtajan kanssa puolueiden edustajien kanssa yksimielisesti ehdotamme huomiselle kaupunginhallitukselle myös Kankaanpään puolesta halukkuudesta tosi neuvotteluihin, joiden myös toivotaan  johtavan ja on myös pyrittävä suotuisaan lopputulokseen. Mutta molemman kunnan on kovallakin otteella reivattava omaa kuntatalouttaan kestävämpään malliin. Tehtävää riittää enemmän kuin tarpeeksi.
Me kyllä sopisimme yhteen, Honkajoella on jo alle 2000 asukasta, etäisyys on vain parikymmentä kilometriä ja kantatiekin on taas erinomaisen hyvässä liikennöitävässä kunnossa kun kesällä saatiin uusi päällyste. Honkajoella on myös monipuolista menestyvää yritystoimintaa: koneliikkeitä, suuri kasvihuone, lihanjalostusta, Honkajoki Oy. Ja meillä on lisäksi molemmin puolta rajaa tuulivoimalatkin . Paljon muutakin yhteistä meillä on, esim. lukiomme ovat yhteistyössä.
Tavallaan pakonomaisilta kuntaliitoksilta putosi pohja uuden sote-uudistuksen myötä, kun sitä ei enää rakennetakkaan isäntäkuntien eikä vastuukuntien pohjalta vaan viiden erva-alueen kautta alaspäin, joten enää ei siis sen puolesta tarvita kuntien yhteenliittymiä, mikä sinällään on ihan hyvä.

Ei kommentteja: