maanantai 20. lokakuuta 2014

Valmista on

Voisi kyllä sanoa virren tekijän mukaan: Tie valmis on, kun tänään saimme viimeiset 13,1 km aurakepitettyä Jämijärvellä Pitkäniemen tie ja Jyllistä Varpeen risteyksestä Jämille sekä keskustan kevyenliikenteen väylät. Näin hyvissä ajoin ennen kovia pakkasia ja lumentuloa on 70.4 km urakka valmiina, senkus talvi sitten vaan tulkoon.


Muuten virsi 511 "Tie valmis on, voin löytää sen" alkaa samoilla sanoilla viidessä säkeistössään seitsemästä ja on aika suosittu virsi. Monessa muussakin virressä puhutaan valmiina olemisesta esim. viisaista neitsyistä puhuttaessa virressä 151: Jo saapuu Ylkä taivainen, käykäämme vastaan riemuiten. Nyt valmiiksi jo lamppumme! Oi terve, rakas Herramme!


Valmistuminen ja valmiiksi saaminen on aina suuri helpotus. aina ei saada kaikkea valmiiksi. Tutussa virressä "On meillä aarre verraton" todetaankin että, usein päättyy ihmistyö valmiiksi ehtimättä. Ja tunnettu on lause meidän suurista aikomuksistamme: Moni aikoi ja aikoi kuninkaanlinnan, sai valmiiksi variksenpesän.


Partiolaisten tunnuslause on hieno: Ole valmis. Suomalainen sananlasku kehottaa: Valmis kuin lukkari sotaan. Ja hyvä elämänohje löytyy Raamatusta että olisimme kaikkiin hyviin tekoihin valmiita.

Ei kommentteja: