maanantai 25. toukokuuta 2009

Lyödäänkö tälläkin tavalla

Viimeisen gallupin tuloksia on vaikea uskoa. Kun koko EU-vaalien ajan on jatkuvasti puhuttu Timo Soinista ja hänen tuomastaan uudesta ulottuvuudesta eli äänestysmahdollisuudesta EU-kriittisillekin, niin nyt muka juuri perussuomalaiset olisivat vähiten kiinnostuneita tästä vaalista ja että kaiken kaikkiaan äänestysinto olisi entistä matalampaa, kun se edelliskerrallakan ei noussut kuin 41,1 %.

Nyt viimeisimmän tutkimuksen mukaan vain kolmannes äänestäisi varmasti ja perussuomalaiset saisivat alhaisimman luvun 32%, vihreät 35%, kepu 39% ja sdp 40%. Edelliskerrasta kaikilla muilla kuin sdp:llä olisi laskua, vihreillä eniten 9% ja kepulla 7 %. Perussuomalaisia ei voi verrata, koska vertailukohta puuttuu viime vaaleista. Sdp:nkin nousu olisi vain 1%.

Perussuomalaisten osalta ainoana myönteisenä tuloksena mainitaan, että äänestysvarmuus on kasvanut edellisestä huhtikuun tutkimuksesta. Tämä tuntuu oikeansuuntaiselta ja se lisääntyy koko ajan kasvavalla vauhdilla, sillä kyllä eritoten Timo Soini edelleen on kaikkien huulilla ja varmasti hänen esiintymisensä muiden kanssa keskusteluissa vakuuttavat aina vaan entistä enemmän, niin mahtavasti sanat ja asiat ovat hänellä hallussaan.

Niinpä uskoisinkin, että nämä galluptulokset ovat vain yksi monista perussuomalaisia vastaan tähdätyistä iskuista, joilla kaikilla yritetään murentaa puolueen ja puheenjohtajamme rakettimaista nousua, kun kaikki vastustajamme pelkäävät monien tutkimusten lupaamaa rökälevoittoamme.

Ei pidäkään provosoitua, vaikka provosoidaan. Ja pitää muistaa, ettei Timo Soinikaan pääse läpi ilman ääniä. Gallupit eivät todellakaan äänestä, joten ensiarvoista on käydä äänestämässä ja kehoittaa myös muitakin täyttämään kansalaisvelvollisuutensa. Eli niinkuin Helsingin Sanomatkin pääkirjoituksessaan toteaa: "Äänestämättä jättäminen protestiksi ei ratkaise mitään. Jos haluaa muutosta, pitää äänestää muutoksen puolesta. Valitsijan valtaa käyttävät ne, jotka äänestävät." Toteamus on kuin suoraan perussuomalaisten puolesta!

Ei kommentteja: