keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Lämpöä ja kodin tuntua

Tänään lopultakin tuli tulokset Länsi-Suomen Osuuspankin edustajiston vaalista, joka päättyi 3.5. Vaalitulos oli hyvä meillä Kankaanpään alueella, josta valitaan neljä edustajaa 60-päiseen edustajistoon. Kahden keskustapuoluelaisen ja yhden kokoomuslaisen jälkeen neljäntenä meni läpi PerusSuomalainen, joten ihmeellisen paljon kannatusta löytyy myös osuuspankin jäsenistöstä. Myös Porista meni PerusSuomalainen Jari Jalonen läpi, hänkin on kaupunginvaltuutettu.Vaalit oli jaettu alueittain ja Kankaanpäässä oli vilkkain äänestysinnostus 41,9%, kun keskimääräinen aktiivisuus oli 35%. Kankaanpäässä annettiin yhteensä 1.757 ääntä, josta PerusSuomalaisten kolme muskettisoturi keräsi yhteensä 299. Alueen suurimman henkilökohtaisen äänimäärän sai allekirjoittanut 213. Myös eläinlääkäri Lea Jaakkola sain yli kaksisataa ääntä. Meidän PerusSuomalaisista varaedustajaksi tuli Erkki Lilja 64 äänellä. Yli sata ääntä sai kuusi ehdokasta ja kaksi siis yli 200 ääntä.

Hyvästä kannatuksesta pitää olla syvästi kiitollinen ja näin aukeaa uusi näköalapaikka, en koskaan ole ollut pankkielimissä, mutta nyt sitten olen, kun Kankaanpään pankinjohtaja pyysi ehdokkaaksi. Varmasti meidän mukanaolo myös osaltaan lisäsi vaali-innokkuutta. Kokouksia ei taida olla kuin yksi vuosittain, kun kirjeitse ilmoitettiin, että uudelle edustajistolle järjestetään ylimääräinen kokous syksyllä.

Tänään torilla sain monia onnitteluja äänestäneiltä, moni oli jo edellistorilla ilmoittanut äänestäneensä. Näin he olivat iloisia, että ääni oli vaikuttanut. Tällainen henkilökohtainen yhteydenpito lämmittää ja tuo mieleen varsinkin entisen SMP:n puoluekokoukset, joissa kansanedustajana sain olla mukana. Siellä oli ihan käsin kosketeltavissa se sydämellinen yhteishenki, kun me maan hiljaiset ja usein jopa alistetut olimme saaneet oman 17-henkisen eduskuntaryhmän ja olimme tulleen vähän niinkuin virallisestikin huomioiduiksi. Ja niin meidät smp-läiset tunnettiin ihmisiksi muustakin kuin vain jalanjäljistä lumihangessa.

Nyt on ilmassa taas samaa tuntua, ihmiset ovat toiverikkaita ja odottavat hyvää tulosta ensi huhtikuun eduskuntavaaleista. Varmasti elokuun puolivälin puoluekokouksessa Porissa on taas vanhaa hyvää smp-läishenkeä, kun jälleen me niin monesti halveksitut ja syrjäänsysätyt PerusSuomalaiset olemme saamassa tuuulta purjeisiin ja eduskuntavaalinäkymät ovat lupaavat, kun linjamme monissa kansaa koskettavissa asioissa on todettu läheiseksi ja kansaa puolustavaksi. Niinpä tämänpäiväisen Apu-lehden poliittinen toimittaja Yrjö Rautio pelkää PerusSuomalaisten nousevan hallitsemattomasti ja sanoo Timo Soininkin pelkäävän puolueen voittavan liikaa. Niinpä Rautio kuuluttaakin työttämälle, joka on menettänyt elämän tarkoituksen, ryhtymistä PerusSuomalaisten ehdokkaaksi, sillä kun Uudellamaalla ei ole enää 60.000 äänen Sauli Niinistöä, niin Timo voi päästä samaan äänimäärään ja siinä imussa menee läpi pienemmälläkin kannatuksella.

Ei kommentteja: