lauantai 15. marraskuuta 2014

Hautajaisvirsiä.

Olin tänään kaksissa hautajaisissa, toisessa tämä 517 laulettiin siunaustilaisuudessa, toisessa muistotilaisuudessa, toinen oli ehdotuksestani, toinen omaisten toivomuksesta.


Uudemmista virsistä tämä lienee tullut monelle tutuksi:
"Herra, kädelläsi uneen painan pään, kutsut ystäväsi lepäämään. Käsi minut kantaa uuteen elämään, ikirau...han antaa, valoon jään. Onneni on olla Herraa lähellä, turvata voin yksin Jumalaan. Onneni on olla Herraa lähellä, tahdon laulaa hänen teoistaan."
 Virsi 517:4Sakari Pöyhönen laittaa joka päivä facebookiin jonkin virren säkeistön, tänään hän laittoi tämän "Herra kädelläsi" ja se sopi hyvin yhteen tämän päivän toimittamiini siunaustilaisuuksiin.


 Tietysti veisasimme muitakin virsiä, kuten 621 Matkamiehen mieli palaa ja kaksi viimeistä virsikirjan virttä 631 Oi Herra, jos mä matkamies maan ja 632 Nyt ylös sieluni. Tietysti myös laulettiin aina välttämättömät 338 Päivä vain ja hetki kerrallaan sekä 341 Kiitos sulle Jumalani. Ruokavirtenä Sibeliuksen säveltämä 462 Soi kunniaksi Luojan. Ja oli virsissä mukana myös usein ehdottamani 30 Maa on niin kaunis, jonka kaikki osaavat. 


 Ja kun kanttori ehti toiseen muistotilaisuuteen pitemmäksikin aikaa, otimme myös Titanic-hymnin  396 Käyn kohti sinua ja seuraavan 397 Kun on turva Jumalassa. Kanttorina tänään toimi Kankaanpäässä aiemmin yli kymmenen vuotta kanttorina toiminut ja nyt yli kymmenen vuotta muualla ollut Keijo Vättö.

Ei kommentteja: