tiistai 29. syyskuuta 2009

Lautakasa

Aina vaan jatkuu ja tahti kiihtyy ennen ehkä piankin tulevaa loppuhuipennusta. Ja Vanhanen puhuu vain lautakasasta, kun TV 2 kertoi Silminnäkijäohjelmassa pääministerin saaneen omakotirakennukseensa huomattavana määrän maksamattomia rakennustarvikkeita rakennusliikkeeltä, joka samanaikaisesti - ilman kilpailua - rakensi nuorten asuntosäätiölle kerrostaloja. Ja Vanhanen oli säätiön pitkäaikainen puheenjohtaja. Uskottavuus on koetteella.

Vanhanen kieltää kaiken ja sanoo saaneensa vain lautakasan, josta tehtiin kirjahylly. Nyt on sana sanaa vastaan, mutta keskustelu käy kuumana. Yksin Uuden Suomen netissä on yli 100 kommenttia, puolesta ja vastaan. Sasi, Katainen ja muut vaativat nopeasti TV:n todisteiden julkistamista. Joka tapauksessa pääministeri riippuu tältäkin osalta löysässä hirressä, köysi on kireämmällä jo muista syistä, ei yksin asuntosäätiön lahjoituksista ja Nova Groupin lahjuksista. Tänään kepu suostui palauttamaan Novan konkurssipesille saamiaan rahoja. Yksityiset edustajat ovat erikseen.

Näyttää Kepulla olevan huonoa herraonnea. Edellinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki joutui eroamaan heti alkuvaiheessa. Kekkosen jälkeen presidenteiksi yrittäneet Paavo Väyrynen ja Esko Aho ovat myös kansan tahdosta joutuneet sivuraiteelle. Ja nyt Jarmo Korhosen suuret lupaukset puoluesihteeriksi päästyään ovat kutistuneet kuin pyy maailmanlopun edellä pelkkiin toistuviin lahjusskandaaleihin. Vanha sanonta: "Kepu pettää aina" elää yhä todentuntuisempana kansan suussa.

Eduskunnassa äänestetään huomenna ja ylihuomenna hallituksen luottamuksesta. Huomenna tänään puhutusta välikysymyksestä vanhusten huonosta hoidosta ja ylihuomenna huomenna esiin tuotavasta vaalirahoitusselvityksestä ja Tarastin toimikunnan mietinnöstä pelisääntöjen selvittämiseksi. Vihreätkin näyttävät hirttäytyvän ministerinsalkkujen mieluisuuteen muista kepun hallituskumppaneista puhumattakaan.

Ei kommentteja: