tiistai 1. syyskuuta 2009

Sananvapauden valtakunnansyyttäjä hakoteillä

Halla-ahoa vastaan nostettu syytösoikeudenkäynti on sananvapauteen erikoistuneen valtionsyyttäjän Mika Illmanin raju rimanalitus, kun hän syytteessään vetoaa lakipykälään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho aivan tieten tahtoen parodisoi Kaleva-lehden pääkirjoitusta, jossa pääkirjoittaja lausuu vakaana mielipiteenään Suomen kiistattomasti olevan Länsi-Euroopan väkivaltaisimpia maita ja sen kytkeytyvän erottamattomasti viinankäyttöön. Niinpä kirjoittaja väittää vakavissaan, että päissään surmaaminen on suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

Kun asiasta valitettiin julkisen sanan neuvostolle ja myös valtakunnansyyttäjälle, kumpikaan taho ei reakoinut. Siksi Halla-aho tarkoituksella kirjoitti otsakkeella Muutama täky Illmanin Mikalle yhtä mielettömän väittämän somaleista, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erikoispiirre. Ja nyt herra Illman nosti syytteen ja kaiken lisäksi, aina kun hän on nostanut tämän kiihotuspykälän mukaisesti syytteen, on myös tullut tuomio.

Näin siis meitä omia suomalaisia ei koskekaan sama käytäntö kuin esim. somaleita. Mieletöntä kun kaiken lisäksi satumme elämään juuri Suomessa. Meitä saa morkata vaikka kuinka, mutta ei muita samalla tavalla.

Ja juuri tämän vuoksi ei Halla-ahoa voitu laittaa Perussuomalaisten EU-ehdokkaaksi, koska - vaikka syyte on siis täysin aiheeton - ehdokkuus olisi nostanut valtavan arvosteluryöpyn julkisessa sanassa ja näin mitätöinyt erinomaista menestystämme. Sitähän vastustajat juuri pelkäsivätkin, että menee kaksi perussuomalaista läpi, joka olisi ollut täysin mahdollista Jussi Halla-ahon ehdokkuuden myötä. No, ei mitään, Jussi tulee kansanedustajaksi vuoden 2011 vaaleissa.

Halla-ahon Jussin kirjoitukseen voi itse kukin perehtyä :
www.halla-aho.com/scripta/oikeudenkäynti.ht...

Ei kommentteja: