lauantai 6. helmikuuta 2010

Päällekkäisyyksiä

Jari Koskelan kanssa pähkäillään usein, miksi eri toimituksiin pyytävät kääntyvät meidän puoleen vasta sitten, kun kaikki muu on jo sovittu ajankohtaa myöten. Vain harva lähteen liikkeelle niin viisaasti kuin Pekka Gullans iäkkään, melkein 99-vuotiaan äitinsä siunaustilaisuudesta sopiessaan, että hän kysyi ensin kanttoria Anna-Mari Yrjänään ja minua papaiksi ennen kuin lopullisesti sopi kappelin varaamisesta ja sitten pitopalvelusta ja muistotilaisuuspaikasta. Näin menetellen varmasti saa haluamansa toimijat, muuten voi tulla aikataulullisia esteitä. Aina joskus näin käy, vaikka mielellään haluaisi ollakin mahdollisimman usein käytettävissä. Niinpä yksin Kankaanpäässä tänä vuonna helmikuun 13. päivään mennessä olen yhdeksän vainajan siunaustilaisuudessa ja vain yksi on täysin poikkeuksellisesti sellainen, jossa en pääse muistotilaisuuteen juuri kalenterin vajavaisen merkinnän aiheuttaman päällekkäisyyyden vuoksi. Mutta sielläkin on omasta takaa laulaja ja omasta perhepiiristä jopa teologisen loppututkinnon suorittanut henkilö.

Muutenkin kalenterisulkeisissa aina joskun tulee ikäviä päällekkäisyyksiä, kun pitäisi yht´aikaa olla useammassa paikassa. Näin asianlaita alkavilla viikoilla on useanakin iltana. Tiistai-iltana on samalla kellonlyömällä Noormarkun seurakunnan diakoniatyön ja kasvatusasiain johtokuntien kokoukset. Keskiviikkona puolen tunnin välein on ensin vihkiminen Noormarkussa ja sitten PerusSuomalaisten piiritoimikunta Porissa, joten sieltä ei paljoakaan myöhästy. Alunperin olisi ollut Kairilan lähetysilta, mutta se peruutettiin jo aiemmin muiden yhteensattumien vuoksi. Vielä perjantainakin samalla kellonlyömällä alkaa Vatajankosken Sähkön kuntayhtymän hallitus ja Pohjois-Satakunnan JHL-yhdistyksen juhlatilaisuus, johon jo ehdin ilmottautuakin, mutta ilmeisesti se on peruutettava.

Lauantaina on ensin Kankaanpäässä siunaus klo10, jossa siis joudun jäämään pois muistotilaisuudesta kun jo klo 12 olin sopinut siunauksen Siikaisiin. Klo 15 on sitten vielä vihkiminen Noormarkussa.

Seuraavalla viikolla päällekkäisyyksiä on kuntaliitosneuvotteluiden ansiosta. Kuuden kunnan neuvottelu Karviassa on keskiviikkoiltana 17.2.klo 18 ja samaan aikaan on lähetysilta Noormarkussa Pirkko Innola-Aallolla. Erkki Lilja saa mennä neuvotteluihin. Edellisiltana olisi rovastikunnan lähetystoimikunta Siikaisissa ja kaupungin johtoryhmän iltakoulu, joten arpaa on heitettävä, kummassa olen mukana, molemmissa olisi hyvä olla läsnä, kun Porissa on ensi vuonna Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlat. Kyllä vähän limittäin menee torstainkin 18. päivän kello 9 alkava kuntaneuvottelu Lavian kanssa Laviassa ja kello 13 pidettävä arkkipiispan vaali Porissa.

Parhaalla tahdollaankaan ei aina voi olla joka paikassa, jonne on pyydetty ja jonne mielellään menisi. Joskus vaan on valittava kahden eri tilaisuuden välillä. Lienee tätä eläkevuosien kuuluisaa kiirettä!

Ei kommentteja: