lauantai 8. toukokuuta 2010

Sataa Soinin laariin

Kevätsateidenkin aika on koittanut. Sanotaan, että kaikki mikä sataa ennen juhannusta sataa laariin. Olisiko tämä vanhan kansan viisaus sovellettavissa poliittiseen tilanteeseemme otsikon mukaisesti, että kaikki, mitä poliittisella kentällämme tapahtuu, näyttää satavan suoraan Timo Soinin ja niin ollen myös PerusSuomalaisten laariin. Siitäkin huolimatta, että osalle kansaa on saatu uskoteltua, että Timon meneminen EU:hun oli hänelle ja puolueelle takapakkia. Sekin on täysin päinvastoin, nyt Timo on solminut kansainväliset suhteet ja näkee sisältäpäin kokien EU:n mädännäisyyden.

Koko maahanmuuttokeskustelu valtapuolueidenkin tulemisena PerusSuomalaisten linjoille arvostelemaan liian avointa ja tulijoiden liian ruhtinaallista vastaanottoa vieläpä koko EU:n parhaimmin talouseduin kasvattaa vain PeusSuomalaisten kannatusta. Tyhmenpikin sen huomaa, että kriittinen linjamme on ainoa kestävä estämään niitä ongelmia, mitä löysä maahanmuuttajien vastaanotto on aiheuttanut jo monissa Euroopan maissa. Ja kriittisyys on kaikkea muuta kuin rasismia, sen jo kaikki joutuvat myöntämään.

Sitten tämä puolue- ja vaalirahastus. Jälleen on lehidssä useampiakin otsakkeita, miten rahoitusjupakoissa on nyt edetty poliisikuulusteluihin ja on täysi syy olettaa ja myös vaatia, että syntyy oikeusjuttuja ja niiden seurauksena tuomioita niin Arto Merisalon ja Tapani Yli-Saunamäen Nova Groupin lahjuksien käsittetyistä vaalikassavustuksista kuin myös Nuorisosäätiön myöntämistä avustuksista esimerkiksi säätiön puheenjohtajina toimineille Matti Vanhaselle ja Antti Kaikkoselle. On sitä tietysti kokoomuksenkin joukoissa Tiuraa ja myös vanhaa konkaria Ikea myöten lahjojen tahi lahjusten saajia, onhan Nova Goupin rahastamia hallituksessakin peräti yksitoista. Ja PerusSuomalaisissa ei ole ketään mitää hämärää tukea saanutta, eipä onneksi kukaan ole edes tarjonnutkaan!

Tässä yhteydessä on jälleen kerran ihmeteltävä yleensäkin, miten puolueen kepun tehtäväkuvaan voi kuulua yleishyödyllisen nuorten asuntotuotannon tekeminen ja täysin yhteiskunnan tuen varassa, kun samanaikaisesti valtioneuvoston päätöksellä RAY:ltä on kielletty avustusten antaminen kunnille vanhusten palvelukotien rakentamiseksi, vaikka niistä on huutava puute. Asiaa perustellaan, ettei avustuksia voida myöntää, jottei kilpailutilanne vääristy yksityisen sektorin kanssa. Millä rahoilla nyt kunnat saavat palveluasuntoloita, onko koko alue siirretty kylmästi voittoa tavoittelevien yksityisten käsiin, jotka vielä kaiken lisäksi ketjuuntuvat ja omistus jopa kansainvälistyy. Uskon että tässäkin on saatavissa muutos PerusSuomalaisten noustua hallitusrintamaan kansalaisia puolustamaan, ei yksityistä pääomaa näin karkeati tarvitse puolustaa.

Näin siis joka puolelta sataa sinne Soinin laariin. Tuntuukin, että onko Veikko Vennamon oppipojasta kasvamassa opettajaansa osaavampi, olihan Veikon aikana SMP:lä parhaimmillaan 18 kansanedustajaa, nyt veikkaan vuoden päästä vaalien jälkeen PerusSuomalaisten kaksinumeroisen eduskuntaryhmän luvun alkavan numerolla 2.

Ei kommentteja: