lauantai 15. toukokuuta 2010

Timo perusmies

PerusSuomalaisten Timo oli tänään Aamu-TV:ssä ja antoi selkeän linjan ajankohtaisiin asioihin presidentin valtaoikeuksien riisumisyrityksistä, Euroopan löysimmästä maahanmuuttopolitiikastamme, tulostaan takaisin kansanedustajaksi ensi vuoden vaaleissa ja ennen kaikkea kaikkia puhuttavasta ja askarruttavasta Kreikan pelastusoperaatiosta.

TV-toimittaja yritti parhaansa mukaan sotkea Timoa ja vähätellä hänen kannanottojansa, mutta vastustamattomasti Timo perusteli näkemyksiään kansanvaltaisina ja EU-byrokratiaa vastustavina. Kannanottonsa hän sanoi nousevan kansan keskuudessa kuulemistaan kansan syvien rivien perustunnoista Suomen säilyttämiseksi suomalaisilla ja turhien Kreikan tukien sijaan rahareikiä löytyisi yllin kyllin koti-Suomen vaikeuksissa olevien auttamisessa.

Päivän Uusi Suomi teki Timon haastattelusta kaksi juttua. Kumpikin ovat luetuimpien ja myös kommentoiduimpien juttujen kärjessä, yhteensä tähän kello 23 mennessä 87 kommenttia . Toisen otseke oli vähemmän onnistunut: Timo Soini hyppää Halosen kelkkaan:"Hämmästyttävää". Eihän hän mihinkään kelkkaan edes näin kesäkelillä hyppää, perussuomalaisethan ovat aina olleet vahvan presidentin kannalla, onhan presidentti ainoa suoralla kansanvaalilla valittu korkeimpien halllitushenkilöidemme joukossa. Tästä ja Tarja Halosen asian tiimoilta lausumasta enemmän huomisessa blogissa.

Toinen Timon haastattelun perusteella tehty juttu on ollut oikein kansan ja toimittajien makuun, olihan se nähtävissä ainakin TV 1 kaikissa uutislähetyksissäkin: Soinilta pääsi röhönauru: "Herrat harhauttaa -ei Kreikka maksa", kun kysyttiin Kreikan mahdollisesta lainan takaisinmaksusta. Kyllä 1,6 miljardia menee Kankkulan kaivoon ja samaan kaivoo taitaa hukkua annettu Suomen vakautusraha 8,14 miljardia. Ennustaahan esim. Erkki Tuomioja Kreikan joutuvan velkasaneeraukseen ja kovalla työllä lähes yhtä huonosta tilanteesta kuiville päässyt Venetzuelan johtaja väittää talouden kiristämisen olevan entisestään kohtalokkaampaa Kreikalle niin, ettei se pääse mitenkään ylös lamasta.

Vastustajien on turhaa yrittää solmia Timoa sanoista tai asioista, siksi selkeästi hän ajattelee ja on melkoinen sana-akrobaatti kaiken lisäksi. Ainoa keino hänen vaientamisekseen olisi täydellinen pimennys niin kuin aikoinaan tehtii vennamolaisille, muttei sekään enää meidän aikanamme onnistuisi, koska tiedonvälityksemme on niin laajaa ja monipuolista ja myös kilpailu on kovaa, aina joku kuitenkin haluaisi kosiskella suurta yleisöä ja päästäisi Timo Soinin irti.

Ei kommentteja: