keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Selkeää puhetta

Kun mainitsee täällä blogissa Timo Soinin nimen, saa heti niskaansa muutaman ammattivastujan, joille Timon nimi ehdollistaa vastareaktion Pavlovin koirien sylkyerityskokeen tavoin. Mutta siitä huolimatta koskettelen taas keskiviikkoaamuista Timon haastattelua TV:n ykkösaamussa, siksi selkeää puhetta se oli siitä, missä nyt mennään. Ja tästä on taas yhtenä todisteena Heslingin Sanomien gallupilla teettämä tutkimus politiikan tilasta, jossa PerusSuomalaisten todettiin onnistuneen parhaiten oppositiopolitiikassa yli 40% mielestä.

Timo vastaili toimittajan koukkuihin suorasti. Työ ei ole helppoa, ma-to Brysselissä, viikonloppuna on johdettava puoluetta. Sitä ei pitkän päälle jaksaisi, siksi Timo palaa vaaleissa eduskuntaan niin kuin on etukäteen ilmoittanut ja varamieheksi Brysselin koneeseen nousee Sampo Terho. Kolmen ystävän Ilkka Hakalehdon, Tony Halmeen ja Urpo Leppäsen poismenokin on tuonut oman raskaan panoksensa. Viimeksihän Timo puolusti oman ryhmänsä Vapaan ja Demokraattisen Euroopan tuella yrittäjäliikennöitsijöitä ja joutuu jatkuvasti paikan päällä toteamaan entistä vakuuttuneempana: Missä EU siellä ongelma. Ratkaisuna olisi paluu vapaakauppa-alueeseen ja talousyhteisöön.

PerusSuomalaisten kannatuksen lisäys ja tuleva eduskuntavaalimenestys johtuu juuri selkeästä linjasta maahanmuuttokysymyksessä: maassa maan tavalla ja Eurooppapolitiikassa. Lisäksi esiin nousee luonnollisesti talous- ja työllisyyskysymykset sekä sosiaaliasiat: eläkkeet, perhehoito, omaishoito, joka erityisesti nousee entistä merkittävämmäksi.

Toimittajan väitteeseen, ettei PS:lla ole rakentavia vaihtoehtoja, Timo totesi niistä juuri kertoneensa ja ilmastomuutoksen estämiseen on syksyyn mennessä tulossa vaihtoehtoisen ratkaisu nnykyisen päästökauppajärjestelmän tilalle ominnaispäästöjen suuntaan.

On pelkästään hyvää vanhojen puolueiden tulo myötäilemään PerusSuomalaisten kantoja, mutta se ei kylläkään kuulosta uskottavalta. Jos iso syöksy eli kunnon voitto tulee, on myöskin oltava valmiita ottamaan vastuuta esim. sisäministerinä tai alue-ja kuntaministerinä paras-hankkeen tuotua vain sekasortoa.

PerusS ei ole vain yhden miehen eikä pelkästään miesten puolue, lisääntyvästi myös naiset ottavat yhteyttä ja tulevat toimintaan. Timolla on myös esikuntaa ja pari kovaa nimeä takataskussa ehkäpä Porin puoluevaltuuston kokouksessa julkistettavaksi. Kaiken kaikkiaan kaikki puolueen kannalta näyttää lupaavalta.

Ei kommentteja: