maanantai 5. heinäkuuta 2010

KankU:lle täysi kymppi veteraanien SM-kisoista

Kankaanpään Urheilijat sai täyden kympin Tampereen veteraanien SM-kisoista eli kymmenen mitalia, joista kuusi kultaa ja kaksi sekä hopea- että pronssimitalia.

Viikonvaihteen veteraanien SM-kilpailut vietiin läpi paahtavassa helteessä. Varsinkin sunnuntain 10.000 metrin ratajuoksu oli kova urakka, vaikka radalla olikin suihku ja juomapiste. Niinpä ei ihme, että viime kesän maailmanmestari ja lauantaina 5.000 m yli minuutilla ajalla 16.19,08 voittanut M50 sarjan Seppo Kykkänen ollessaan taas minuutin johdossa joutui 9 km kohdalla jättämään leikin kesken pohkeen ankaran krampin takia. Näin Sepen veteraanisarjojen 32. kultamitali jäi odottamaan seuraavaa kertaa eli syksyn maantiejuoksuja.

Toinen yli 30 asteen helteessä juostun kympin kiertäjä M60 sarjan Reino Penttinen juoksi urhoollisesti kolmanneksi ajalla 42.15 hellitettyään viimeisellä kierroksella jäätyään juttelemaan jo kierroksella ohittamiensa kanssa, joten 42 minuutia olisi ollut alitettavissa. Toisen pronssimitalinsa Reiska otti kovan kamppailun jälkeen 800 metrillä hävittyään hopean sekunnilla ja voitettuaan vastaavasti neljännen sekunnilla.

Kisojen eittämättä paras kankulainen oli M55 sarjassa eka vuotta kilpaileva Jorma Hietamäki, jonka neljän lajin voittoputki katkesi harmittavasti 46 sadasosalla 200 metrin hopeatilalla. Voitot hän otti bravyyrilajissaan 400 m aidoissa, jossa hän on myös EM-mitalimies, sileällä 400 metrillä ajalla 59,30 ja korkeushypyssä tuloksella 156. Aitamatka taittui ajassa 1.05,97, kakkosen ajan ollessa 1.13,35.

Saman M55 sarjan Hannu Kortesluoma, moninkertainen SM-kultamitalisti, joutui nyt taipumaan hopealle heitettyään keihästä 43.76.

Kahteen kultaan ylsi M70 Osmo Villanen, joka olkapäävammaisena pystyi kuitenkin hyppäämään seivästä ilman harjoittelua 250, jonka hän ylitti ensimmäisellään voittaen seuraavaksi tulleen tasatuloksella. Toisen voittonsa Osmo, viime kesän MM-kilpailujen moniottelun viides, otti 300 m aidoissa. Todella monipuolinen lahjakkuus, jolta sujuu laji kuin laji.
KankU:n M60-sarjan Antti Pihlajamäki juoksi 1500 m, ja Salli Kiviniemi ei harmittavasti päässyt pokkaamaan hänelle tarjolla ollutta hopea- tai vähintäin pronssimitalia sarjansa 3000 m kävelyssä.

KARVIAN MIKKOLALLE KAKSOISMESTARUUS

Karvian Kirin M70 Aimo Mikkola otti tapansa mukaan sekä 100 m että 200 m mestaruudet ajoilla 13.50 ja 28.27. 100 metrillä taakse jäi mm. entinen maaottelumies Jorma Edström.
Tästä on hyvä ponnistaa kohden euroopanmestaruskisoja Unkarin Nyiregyhazassa.