maanantai 20. syyskuuta 2010

Eikö demokratia ratkaisekaan

Ruotsin vaaleja on tietysti täällä naapurissa seurattu mielenkiinnolla. Onhan meilläkin vaalit huhtikuussa ja yleensä samat virtaukset ovat vallalla molemmin puolin Pohjanlahtea.

Tulosten tarkastelussa ja miksei jo vaalitaistelussa herätti huomiota ruotsalaisten kuuluisa demokraattisuus, kun ruotsidemokraatteja boikotoitiin kaikin tavoin vaalien alla eikä sen noustua vaa´ankieliasemaan kukaan tahdo tehdä sen kanssa yhteistyötä. Oikeistoblokki jäi kolmen paikan päähän enemmistöstä ja jatkanee vähemmistöhallituksena.

Ruotsidemokraatteja maahanmuuttokriittisinä on kaupattu PerusSuomalaisten sisarpuolueeksi. Timo Soini on kuitenkin kertonut puolueiden lähtökohtien olevan täysin erilaiset. Mehän olemme vanhan smp:n jatkajia, ruotsidemokraatit sen sijaan on kehittynyt jopa natsistisista ja äärioikeustolaisista taustoista. Muutenkin meidän PerusSuomalaisten ohjelma käsittää laajasti koko poliittisen toiminnan kenttää, ruotisdemokraatit ovat enemmän keskittyneet maahanmuuttoon. Niinpä niiden 5,7% kannatus ei ole mikään yllätys, sillä maahanmuuttopolitiikka on Ruotsissa karannut käsistä, vaikka puoluejohtajat yrittävätkin siitä vaieta. Mutta kyllä kansa tietää...

Suomessa maahanmuutto on vielä hallittavissa, kun vain toimeen tartutaan. Näin olemme täysin paremmassa asemassa ruotsalaisiin verrattuna. Siksi maassamme tarvitaankin kriittisyyttä, jottei tilanne karkaa käsistämme ja esim. maahanmuuttajien Euroopan parhaita etuja on karsittava, muuten hukumme tulijoihin. Pakolaiskiintiöt on sopeutettava taloudelliseen tilanteeseemme eikä työperäiseen maahanmuuttoon ole esteitä. Niinhän suomalaisetkin kautta aikojen ovat muuttaneet työtä tekemään Amerikkaan, Ruotsiin ja muualle.

Kuitenkin Ruotsin vaalitulos osoittaa kansan kyllästyneen valtaapitävään eliittiin ja haluavan muutosta. Meillä Suomessa tämä muutoshalu on vielä paljon suurempaa johtuen kyllästymisestä vallassaolijoiden maatamme köyhdyttäviin toimiin ja korruptioon, josta jälleen viimepäivinä olemme kuulleet korkeiden lainvalvojien kertomia uutisia esim. entisen pääministerin mahdollisesta joutumisesta valtakunnanoikeuteen ja muutenkin Nuorisosäätiön vuosikausia jatkuneesta puoluerahoituksesta vastoin säätiön toimenkuvaa.

Suomessa kuitenkin näytetään olevan demokraattisempia kuin Ruotsissa, koska kukaan ehkä vihreitä lukuunottamatta ei aseta kyseenalaiseksi yhteistyötä ja mahdollista hallituksessaoloakaan PerusSuomalaisten kanssa. Kansa saa ratkaista niin kuin oikein onkin.

Ei kommentteja: