tiistai 5. lokakuuta 2010

Onko ahneudella rajaa

Kansanedustajan tulee olla kansan asialla, ei omallansa. Päivä päivältä vain paljastuu, miten sittenkin ensisijaisesti ollaan vain ajamassa omia etuja, oma suu on siis lähempänä kuin kontin suu. Näin ei tietenkään saisi olla. Siksi kansalaiset ovat kyllästyneet politiikkoihin uskoen kaikkien olevan vain omalla asiallaan ja siksi monet jopa uhkaavat jättää äänestämättä.

Kaikenlaiset vaalirahasekoilut ovat olleet esillä jo vuosikausia. Poliisitutkimuksia on käynnissä ja syytteitä on odotettavissa. Esiin nousi myös järkyttävä kansanedustajien palkkioiden 8 % korottaminen, jota ei vielä kukaan ole noussut vastustamaan monen päinvastoin puolustellessa sillä, että esitys on tullut ulkopuoliselta toimikunnalta. Erinomaisen huonoa esimerkkiä, kun samanaikaisesti vaaditaan kansalaisilta palkkamalttia 1 % korotuksin eläkeläisistä puhumattakaan.

Mutta ei tässä kaikki. Suurimpien puolueiden kansanedustajilla on lisätuloja hallintoneuvostoista, kukkausipalkka + kokouspalkkiot. Yhtenä esimerkkinä esiin on nostettu Jutta Urpilainen, joka kahden vuoden Neste Oilin hallintoneuvostopaikasta on nostanut 12.400 € ollen läsnä kahdessa kokouksessa. Itse asiasta kuultuna hän totesi kuukausipalkan olevan sen tähden, että voi seurata yhtiön toimintaa. Voi hellantuutelis sentään! - Tänään ilmoitti Fortum vastaavia tietoja, kansanedustajien palkkiot ovat nousseet 17.000 euroon.

Olen aina lähtenyt luottamustoimissa siitä, että olen kansan asialla. Siksi haluaisinkin palauttaa kansalaisten luottamuksen yhteisten asioitten ajamiseen, innostaa nukkuviakin äänestämällä vaikuttamaan ja valitsemaan kansalaisten parhaaksi toimivia ehdokkaita syrjäyttämällä ahnaasti vain omia etujaan ajavia.

Siksi näissäkin ensi huhtikuun vaaleissa ehdolla olevana olen ilmoittanut valituksi tultuani käyttäväni koko kansanedustajan palkkani vähäosaisten lähimmäisten auttamiseen lisähoitajien palkkaamiseen. Haluan irtisanoutua tästä itsellensä keräämisen ahneudesta yhteisellä asialla oltaessa. Tällä tavalla voisimme myös palauttaa uskottavuuden politiikkaan.

Ei kommentteja: