keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Vennamolaisuuden kolmas tuleminen

23.11.2010 0:31, Anssi Joutsenlahti kirjoitti kommenttina Satakunnan Kansan pääkirjoitukseen:
Kolmas kerta toden sanoo kertoo suomalainen sananlasku. Niinpä kun SK:n pääkirjoituksessa pohditaan vennamolaisuuden toista tulemista, voin siihen todeta näköpiirissä olevan jo kolmannen tulemisen. Ensimmäinen oli todella 18 kansanedustajaa v.1970. Toisessa sain olla itsekin mukana, kun v.1983 saimme 17 kansanedustajaa ja myös kaksi ministeriä. Kolmas aalto näyttää nyt sanovan toden, aikaisemmin parhaimmillammekin olemme saaneet 10% luokaa olevia gallup-lukemia, nythän ne näyttävät jo yli 14%.

Kun pääkirjoituksessa viitattaan hienostoperheiden edustajien lähteneen kosiskelemaan kansaa, niin ei se oikein sovi meihin perussuomalaisiin. Timo Soini itse on maisterisjätkä syntyjään Raumalta, vanhempansa ovat syntyjään maalaistaustalta äiti maatalosta ja isä Karkun Heinoosta ja heidän ammattinsakin ovat teknikko ja lastenhoitaja. 24 vuotta kansanedustajanamme toiminut työn ohella itseopiskellut nimismies Raimo Vistbacka on samoin maanviljelijäperheen lapsi Kauhavalta, vain pari johtajaamme mainitakseni. Kun aina on vähätelty, ettei joukossamme ole kyvykkäitä eikä näkyviä ehdokkaita, niin eikö ole hyvä, että tavallisten kansanmiesten ja naisten lisäksi joukostamme löytyy jopa professoreita ja tohtoreita eli teoriaherrojakin Veikko Vennamoa lainatakseni. Ja ehdokkaiden tunnettavuuttakin riittää esim. meillä Satakunnassa eri puolilta olevia suuria äänimääriä kunnallisvaaleissa saaneita valtuutettuja.

Eikä se pääkirjoituksessa mainittu äänikynnyskään Satakunnassa pelota, siksi torjuimme vaaliliitonkin, olemmehan aina olleet perussuomalaiste parhaita vaalipiirejä, miksei siis nytkin. Satakunnan äänikynnnys lienee 9% luokkaa. Niin jotta täälläkin voi liittyä turvallisin mielin kolmanteen tulemiseemme. Kun kolmas kerta toden sanoo, se todistaa meillä olevan kansan syvissä riveissä tilausta. Uskon myös, että olemme jotain oppineet ja näin tulleet politiikkaan jäädäksemme emmekä miksikään tähdenlennoksi enää tällä kertaa.

Anssi Joutsenlahti PS
Kankaanpään kaupunginvaltuuston 2.vpj

Ei kommentteja: