torstai 2. joulukuuta 2010

Julkilausuma

Laadin ehdotuksen piirikokouksen julkilausumaksi piirin puheenjohtajan pyynnöstä:

PERUSSUOMALAITEN SATAKUNNAN PIIRIKOKOUKSEN JULKILAUSUMA 2.12.2010

Perussuomalaisten kannatus Satakunnassa on aina ollut maan keskitasoa parempi. Esimerkiksi viime kunnallisvaaleissa saadessamme 28 valtuutettua olimme piireistä toiseksi paras Uudenmaan jälkeen. Kun viimeinen gallup-kannatuksemme osoittaa kasvua edellisistä eduskuntavaaleista 10,8 prosenttiyksikköä ollen nyt 14,9%, luotamme jalkautumalla kansalaisten pariin ja kovalla vaalityöllä sekä hyvällä ja monipuolisella ehdokasasettelulla yltävämme huhtikuun eduskuntavaaleissa kahteen paikkaan. Tarjoamme muutoskanavan vanhojen puolueiden edesottamuksiin kyllästyneille terveeltä suomalaiskansalliselta pohjalta.

Kannatamme puolueemme linjaa niin kansainvälisessä kuin omaa maatammekin koskevissa asioissa. Emme hyväksy tänään päätettäviä EU:n lainatakuita Irlannille. Vähemmän EU:ta, mutta parempaa EU:ta. Oman maamme asioista nostamme tässä esiin vain omaishoidon tukemisen, koska siinä yhdistyvät sekä inhimillisyys että taloudellisuus. Tuen maksatus on siirrettävä Kelalle ja näin annettava omaishoitajille tasa-arvoinen asema asuinpaikasta riippumatta.

Oman maakuntamme Satakunnan kehittämiseksi kiinnitämme huomiota ensisijaisesti saavutettavuuden parantamiseen. Siksi tärkeitä kunnostustarpeita ovat valtateiden 8 Pori-Turku ja 2 Pori-Helsinki parantaminen kuten myös ratayhteyden Pori-Tampere kunnostaminen nykyaikaisen liikenteen vaatimuksia vastaavaksi maakuntaliiton ohjelman mukaisesti. Tärkeinä liikenneväylinä on myös muistettava poikittaiset valtatiet Raumalta Huittisten kautta Tampereelle ja 23 Porista Joensuuhun sekä tieyhteys Pohjanmaalta Kankaanpään kautta Kiikkaan. Tarvitsemme investointeja, mutta ennen kaikkea innovaatioita, osaamiseen panostamista maakuntamme kehittämisessä.

Ei kommentteja: