sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Voimakas muutos vaaleilla

Kerrankin voitaisiin vaaleissa saada esiin kansan mielipide, jos kaikki nykymenoon kriittisesti suhtautuvat saataisiin vääntäytymään vaaliuurnille huhtikuun eduskuntavaaleissa. Merkkejä näiden aiemmin jo lähes toivonsa heittäneiden ja politiikkaan kyllästyneiden heräämisestä onkin rohkaisevasti näkyvissä.

Viimeinen tämänlaatuinen tieto on tullut facebookiin osallistuvista. PerusSuomalaisten fanit ovat nousseet ykköseksi aiemmin jatkuvasti kärkeä pitäneiden vihreidenkin ohi. Suosio on siitä merkillinen, että se vetää mukaansa ja näin todella menestymisemme ja muutoksen mahdollisuus poliittisessa kentässämme vetää mukaansa aiempia passiivisiakin ja näin Tuomaan-päivän tiimoille osuvasti epäileviä Tuomaitakin.

Onhan nyt kerrankin saatavissa melkoinen mullistus puolueiden voimasuhteisiin. Ansaitulla kritiikillä on näissä vaaleissa selkeä kohde ja näin oikeutettu arvostelu saadaan muuttumaan teoiksi. Jopa viisas pappismies Erkki Niinivaara on todennut, ettei kriisi sinällään ole vaarallinen. Kriisi on tuomio, ratkaisuvaihe, käänteentekevä murros. Se katsoo tulevaisuuteen.

Poliittinen tilanteemme on siin nyt juuri tällaisessa vaiheessa, suunnan on muututtava, tuloerojen kasvattaminen on käännettävä päinvastaiseksi, velkaantumisemme on myös saatava loppumaan, maahanmuuttopolitiikkaa on järkeistettävä jne. jne. Tehtävää riittää, kansaa on puolustettava suomalaiskansalliselta pohjalta ja oikeat arvot on saatettava kunniaan kuten koti, uskonto ja isänmaa. Ne ovat yhteisiä arvoja, eivät minkään puolueen yksin itselleen omimia.

Sitä on vain iskostettava meidän kaikkien mieliin, että nyt voidaan kerrankin vaikuttaa vaaleilla. Onhan viimeisessäkin mielipidetiedustelussa vielä 30 % jättänyt mainitsematta kannattamansa puolueen ja siitä huolimatta PerusSuomalaisten kannatus on noussut jo moninkertaiseksi aikaisempaan verrattuna ja aivan muiden aiemmin suuriksi puolueiksi sanottujen rinnalle. Oikeutettu kritiikki on siis kanavoitavissa vaikutusvallaksi vaaleissa. Nyt ei siis tarvitse jäädä nukkuvien leiriin.

Ei kommentteja: