maanantai 27. joulukuuta 2010

Vistbackan työ kantaa kaunista satoa

Kuuden kauden eli 24 vuoden kansanedustaja Raimo Vistabacka on katsonut nyt tämän riittävän eikä enää asetu ehdokkaaksi. Viimeiset kerratkin ovat olleet vähän pakon edessä ehdokkaaksi rupeamisia, kun ei paikka Vaasan piiristä muuten olisi ollut kirkossa kuulutettu. Nyt ei enää ole tätä pelkoa, siksi hän lopultakin katsoo tehneensä riittävän työn PerusSuomalaisten eteen ja jää ansaitulle eläkkeelle.

Raimohan ylläpiti puoluettamme kaksi kautta ainoana kansanedustajana, joten hän jos kuka on nähnyt tuulen ja tuiskun, mutta nyt voi sanoa hänen päässeen voittajaksi. Sillä juuri julkaistu Taloustutkimuksen gallup lupaa ruusuista Etelä- ja Keski-Pohjanmaan yhteiselle suurvaalipiirille. Nykykannatus toisi jo kolme kansanedustajaa, tutkimuksen mukaiset 40 000 kannattajaa ovat myös melko lähellä neljännenkin paikan tulemista, se jos mikä kruunaisi Vistbackan työn. Hän on puolueisiin katsomatta ajanut yksityisten ihmisten asioita Helsingin herrojen virastoissa ja tämä pyyteetön palvelus on mennyt läpi kentällä suusta korvaan tiedotuksena. Kansan syvät rivit tekevät tehokkainta vaalityötä.

Itsekin Etelä-Pohjanmaan oloja pitkään seuranneena - olen ollut kymmenen vuotta Lapualla pääpaikkaansa pitävän Herättäjä-Yhdistyksen palveluksessa ja nelisen vuotaa Jurvan kirkkoherrana, vaimokin on löytynyt Lapualta - olen aina ihmetellyt keskustapuolueen vahvaa kannatusta tällä alueella, jolla maamme historiaassa on kunnioitettavat perinteet. Onhan sieltä lähtenyt Nuijasota, Vapaussota, Lapuanliike. Se on todella entistaistojen tanner, niin rohkea, reima ja horjumaton, muistojen mainio manner. Ehkäpä nyt kepun valta on sielläkin murenemassa, eivät rehdit pohjalaiset voi hyväksyä vaalirahaskandaaleissa rypevää puoluetta, joka myös paapoo maahanmuuttajia ja on mukana täysin rinnoin syytämässä lainarahoja horjuvien talouksien EU-maille. Hokkasen päätoimittama Ilkka oli ankara puoluejyrä, nyt päätoimittajan vaihduttua tämäkin on murtumassa. Pohjalaiset saavat hengittää vapaammin ja ajatelle omilla aivoillaan.

Aikanaan todettiin nimismies Vistbackan parhaimpien vaalityöntekijöiden olevan Alajärven mustalaisten. Myös kerrotaan Vistbackan itse sakottaneen itseään liikennerikkomuksesta. Viimeksihän tämän pitkän linjan parlamentaarikko suljettiin ulos keskiryhmien kokoontumisesta Pohjoismaiden Neuvoston kokoontuessa Reykjavikissa, sekin keskustalaisen sihteerin toimesta.
Itsekin olen saanut olla poliittisena sihteerinä, kun Raimo Vistbacka Pekka Vennamon jälkeen toimi liikenneministerinä. Eikä sekään ole sanottu, pääseekö Rami vieläkään viisaan lepoon. Jos Pohjanmaaltakin tulee neljä kansanedustajaa, tulee niitä muualtakin maasta siinä määrin, että PerusSuomalaisten hallituksessa olo tulee vääjäämättömäksi, ja silloin tarvitaan parhaat voimat ministereiksi: Timo Soini, Raimo Vistbacka.

Ei kommentteja: