sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Ilmastopolitiikkaan uusia tuulia

Maahanmuuttajapolitiikkaa käsittelevän Nuivan manifestin ja yrittäjäpoliittisen ohjelman lisäksi on nyt sitten saatu julkisuuteen kolmantena PerusSuomalaisten vaaliohjelmana ilmastopoliittinen ohjelma.

Tavalliselle ihmiselle käsittämättömäksi jääneiden päästökauppojen tilalle olemme ehdottamassa talonpoikaisen järjenkin ymmärtämän käytännön: joka saastuttaa, se maksaa. Eli esitämme päästökauppojen tilalle ominaispäästöjärjestelmää ja näin ilmastopolitiikkaan tasapuolisuutta ja järkeä.

Maailmanlaajuisesti on jo hyväksytty autoille tämä ominasipäästöjärjestelmä. Täysin vastaava järjestelmä on luotavissa myös energia- ja muiden tuotantolaitosten päästöille. Näin saadaan myös maailmanlaajuisesti yhdenvertaiset teollisuuden kilpailuehdot parempaa ilmastopolitiikkaa ajatellen.

Näin luovutaan nykyisestä prosenttimääräisistä tavoitteista, joissa ei lainkaan huomioida lähtötasoa. Meillähän teollisuus on jo tehnyt suuria investointeja päästöjen vähentämiseksi. Tässä tasavertaisessa asemassa myös suomalaiset yritykset pärjäävät, voidaan pitää tuotantoa Suomessa, laajentaa ja investoida. Näin saadaan teollisuutemme kustannukset samalle tasolle kilpailijamaiden kanssa, kun kaikilla on samat vaatimukset ja niiden rikkomisesta seuraavat yhtä suuret sanktiot. Tällä hetkellähän esim. maamme terästuotannon ominaispäästöt ovat tonnia kohti puolta pienemmät kuin Euroopassa puhumattakaan Aasian ja Venäjän laitoksista.

Samalla on edistettävä päästöttömän raide- ja vesiliikenteen toimintaedellytyksiä yhdessä VR:n kanssa. Aloitetaan Järvi-Suomen kanavoiminen meriyhteyden saamiseksi.

Monilla tahoilla, eritoten vihreät, ovat tyrmänneet esityksemme niinpä emme mekään ole menossa niiden kanssa hallitukseen. Timo Soinikin sanoo: Jos vihreät saavat yhdenkin paikan enemmän kuin me, se on siinä. Kansa ratkaisee.

Ei kommentteja: