tiistai 4. tammikuuta 2011

Vaaalit lähestyy päivä päivältä

Kansanedustajaehdokkaana ei varmaan kukaan pysty tekemään täydellistä vaalityötä, vaikka sitten olisi melkomoinen vaalitiimikin ympärillä. Kirjasin muistin virkistämiseksi, mitä kaikkea vanhasta kokemuksesta tähän ehdokkuuteen liittyvää pitäisi tehdä vielä näinä jäljellä olevina 80 päivänä.

Jotain kerroin jo loppuvuoden 29.12. blogissa. Eilen oli esillä Satakunnan Kansan sekä nettisivustoon että varsinaiseen sanomalehteen sovitut mainostilat. Tänään Kankaanpään Seudussa alustavasti tuli esiin siellä oleva alueen viiden paikallislehden yhteinen kimppa sekä lehtimainoksissa että nettisivuilla blogistina.

Netti näyttää käyvän aina tärkeämmäksi mediavälineeksi, jota esim. vielä edellisvaaleissa neljä vuotta sitten en lainkaan käyttänyt. Nyt onneksi on jo melkoisesti tottumusta yli 600 blogin kirjoittamisesta vajaan kahden vuoden ajalta. Joten eiköhän se blogi synny joka päivälle vaaleihin asti, pitää vain olla niin kuin mainostankin ajan hermolla vankan kokemuksen pohjalta. Ja näyttäähän yksin PerusSuomalaisista riittävän joka päivälle aina jotain uutista ja keskustelun aihetta. Facebook kuuluu myös tähän alueeseen, nykyhetken 781 kaveria ja alati kasvava kaverijoukko takaa myös sillä puolella vilkkaan keskustelun. Kaikkiin kansanedustajaehdokkaille esitetettyihin nettikyselyihin pitää antaa vastaukset myös, tietenkin.

Satakunnan Kansan ja paikallislehtien lisäksi pitää muistaa myös ilmaisjakeluina levitettävät kaupunkilehdet etunenässä tietysti meillä Kankaanpäässä julkaistava AlueAviisi. Porin ja Rauman lehdissa täytyy myös näkyä mainoksia. Oman lehden tekeminen vaatii myös oman vaivansa, levittäminen on helpointa juuri näiden ilmaisjakelulehtien verkoston avulla.

Tietoa ehdokkuudesta ja ajettavista asioista pitää saada leviämään mahdollisimman monella tavalla. Esim. ei vielä tänäkään päivänä kaikki tiedä ehdokkuudestani, ja melko tavallinen on kysymys, oletko ehdokkaana. Viimeksi oli myös lyhyt TV-mainos, sekin olisi nytkin tarpeen. Kahdessa vaalisivustojen nettivideoissa olen mukana.

Varsinaisiin vaalipaneleihin, joita Satakunnan Kansa järjestää neljä ja lisäksi jotkut järjestöt myös, valitsee osanottajat piirijärjestö. Viime kerralla sain olla mukana vaaliliittoasetelmien vuoksi lähes kaikissa, nyt lienee pääsy lähinnä vain Kankaanpään paneliin, ehkä myös alueradion keskusteluun. Viimeksi oli jopa alueellinen TV-tentti Olkiluodon voimalasta, kaipa vastaava järjestetään tälläkin kertaa.

Viralliset valmiisiin vaalimainostelineisiin tulevat mainokset ovat puolueen kaikkien ehdokkaiden yhteisillä kuvilla varustettuja. Lisäksi on tallessa viimekertaisesta myös banderolleja teiden varsiin ripustettaviksi, numero vaan pitää vaihtaa uudeksi. Jotain muutakin ulkomainosta on tiedossa kuten ainakin pari osanottajille maksutonta linja-autoretkeä eduskunnan istuntoja seuraamaan.

Olisikohan tässä jo kaikki, tietysti koko ajan jaetaan jakeluverkostonkin avulla puolueen omaan PeusSuomalainen lehteä niin paljon kuin vielä köyhältä puolueelta suinkin liikenee. Tuleehan siitä tietysti myös vaihtosivujen avulla piirin omien ehdokkaidenkin esittelylehti, jonka jako pitäisi saada mahdollisimman laajalti joka kotiin. Meillä Pohjois-Satakunnassahan homma kyllä luonnistaa.

Vielä on muistettava varsinaiset toreilla käynnit ja liikekeskusten piha-alueilla vierailut pitäisi saada mahdollisimman laajalle alueelle. Tässä varmaan olemme ehdokkaiden kanssa yhteistyössä, joskaan samassa paikassa ei kannattaisi olla kovin montaa ehdokasta samanaikaisesti, kuten viime kerralla näin monien puolueiden tekevän. Kahvia pitäisi olla myös tarjottavana ja jonkin kerran keittoruokaakin. Kankaanpääläisen entisen ehdokkaan kuuluisia tarjottaviakin on jo luvassa sekä Poriin että Kankaanpäähän vaalinaluspäivinä.

Kun myös yleinen ilmapiiri on mitä suopein puolueellemme, niin eiköhän tästä hyvää seuraa!
Ja kyllä Timo Soinikin on luvannut vierailla Satakunnassa, toivottavasti myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbackakin, vaikka tällä hetkellä onkin lievien sydänoireiden vuoksi sairaalassa.

Ei kommentteja: