tiistai 1. helmikuuta 2011

Vaalikoneet avautuvat

Tää aika on vaalikoneiden ja sosiaalisen median. Juuri kerrottiin mainosTV:n uutisissa puheenjohtajien näkymisestä tässä nettimediassa. Kataisesta on eniten mainintoja, Timo Soinista toiseksi. Mutta Timo nousee ykköseksi myönteisten kommenttien määrässä. Näin PerusSuomalaisten valloittama ykköspaikka nettinäkyvyydessä näyttää jatkuvan.

Vaalikoneet ovat avautumassa tässä kuukauden vaihteessa. Itse olen onnistunut löytämään kahdeksan eri konetta, joihin olen kaikkiin antanut vastaukseni. Täysin harrastuspohjainen piirisihteerimme Anita Koivu on aktiivisesti välittänyt näitä tietoja myös meille muillekin ehdokkaille, itsekin hän on yksi viidestä naisehdokkaastamme täällä Satakunnassa.

Ehkä paikallisesti ajatellen suurimerkityksellisin on Satakunnan Kansan vaalikone, johon vastasinkin ensimmäisenä.

Valtakunnallista näkyvyyttä on ehkä eniten Iltalehden vaalikoneella: www.iltalehti.fi/vaalit. Iltalehti on julkaissut myös nuorisovaalikoneen. Laaja merkitys omaa varmasti myös MTV 3 Eduskuntavaalikone 2011. Valtakunnallisella Kauppalehdelläkin on oma vaalikoneensa.

Erikoisryhmillä on myös omia kyselyitään. Ulkopoliittinen vaalikone 2011 on muista poikkeava niin, ettei sillä ole samaa sapluunaa kuten muilla kyselyillä, jotka ovat varmasti rikastuttaneet saman ohjelmakokonaisuuden laatijoita.

SAK on julkistanut Työelämän vaalikoneen, KePa siis Ulkopoliittisen kyselyn ja lisäksi on Terveyden edistämisen keskuksen vaalikone.

On siinä ollut vastaamista näihin kaikkiin kyselyihin. Moniin on saanut sanoa myös omia kommenttejaan, jotka ovatkin olleet tarpeellisia varsinkin silloin, kun kysymysvaihtoehdot eivät ole olleet yksiselitteisiä. Asioissa on usein monta puolta.

Maksulliseen vaalikeskustelu-plogi-sivustolle en ole mennyt. Sen sijaan plogejani voi lukea viiden paikkallislehden, Porin Sanomien ja Uuden Suomen nettisivuilta klikkaamma niissä olevaa bannariani.

Ei kommentteja: