torstai 3. helmikuuta 2011

Veteraanien yleisurheiluvuosi vetreästi liikkeelle

1.2.2011 13:20, Anssi Joutsenlahti kirjoitti ja julkaistiin tämän päivän Kankaanpään Seudussa:

Tampereen Pirkkahallin ikämiesten SM-hallikisoista tuli neljän miehen tuomana jokaiselle mestaruus ja yhteensä kymmenen mitalia. Asialla olivat Kankaanpään Urheilijoiden Osmo Villanen ja Jorma Hietamäki sekä Karvian Kiristä Aimo Mikkola ja Ilmo Törmä. Mestaruus veteraanisarjoissakin on kovan takana, sillä esim. Jorma otti osaa kuuteen ja Osmo viiteen lajiin ja mestaruuteen he yltivät vain yhdessä lajissa. Aimokin juoksi kaksi matkaa, joista toinen päätyi mestaruuteen. Ilmo oli pelkästään kuulassa, jossa hän työnsi itsensä mestariksi.

Uuteen sarjaan M75 päässyt Osmo Villanen joutui kilpailemaan vähän toipilaana, joten teräkunto säästyi kesän kilpailuihin. Osmo otti mestaruuden 60 m aidoissa 12.27, hopeaa seipäässä 230, pronssia 400 metrillä 1.16.81 ja neljännet tilat tulivat 60 m 9.97 sekä 200 metriä 33.88.

M55 kilpaileva Jorma Hietamäki urakoi neljä juoksumatkaa ja kaksi hyppylajia. Suvereeni mestaruus hänelle tuli korkeudessa 12 sentin erolla tuloksella 156. Hopeaa hänelle jaettiin 400 metrillä 1.01.95, 800 metrillä 2.29.29 ja kolmiloikassa 10.54. Neljännelle tilalle oli tyytyminen 60 ja 200 metreillä ajoin 8.44 ja 27.58.

M70 Aimo Mikkola otti ties monennenko suomenmestaruutensa 60 metrillä 8.54 ja hopeaa 200 m 28.67 häviten voittajalle 5 sadasosaa ja voittaen kolmatta 2 sadasosasekunttia. Niin että osaa sitä veteraaneillakin olla kovia kilpailuja aivan kuten nuoremmillakin.

Ilmo Törmä kilpaili kymmenen osanottajan kanssa sarjassa M65 työntäen siis kuulansa aina voittoon asti tuloksella 12.65.

Näillä tuloksilla on hyvä lähteä kuntoa vielä parantaen kesän koitoksiin aina USA:n Sacramentossa pidettäviä MM-kisoja myöten. Osmo Villasen seuraava koitos on 5.3. SM-hallimoniottelut Helsingissä.