lauantai 5. maaliskuuta 2011

Vihtiläjärvellä

Aika mones talos olen käynyt ja aika monta ihmistä tunnen Kankaanpään Vihtiläjärven kyläs.
Tänään saatiin nauttia siellä auringonpaisteesta hauskassa kylätapahtumassa, josta voisi sanoa, että kaikilla oli niin mukavaa.

Kyläkaupan ja Koskelan vanhan kenkätehtaan asuntolan tienoville oli saatu koolle meitä toiverikkaita kansanedustajaehdokkaita 11 kappaletta kisaamaan potkukelkkakilpailussa. Tätä päätapahtumaa ja lasten pulkkamäkikilpaa ym. oheistapahtumia oli kerääntynyt seuraamaan kymmeniä kyläläisiä ja muualta tullutta poliittisesti aktiivista väkeä saman verran.

Kilpailussa oli suuren maailman tuntua, kun ensin oli alkuerät ja sitten loppukilpailu sprinttihiihtojen malliin. Itse kyllä protestoin tätä järjettömyyttä eli ihmisen fysiologian vastaista menettelyä, eihän esim. 400 metrillä ja siitä ylöspäin olevilla juoksumatkoillakaan juosta samana päivä kahta kertaa. Me loppukilpailuun päässeet jouduimme kuitenkin starttaamaan kahdesti melko lyhyellä väliajalla. Mutta tilannehan oli kaikille sama.

Mainiona kuuluttajana oli tapansa mukaan Olli Mustaniemi, joka haastatteli kaikkia ehdokkaita ja antoi jokaiselle noin minuutin puheenvuoron. Kultakin ehdokkaalta kysyttiin myös kelkkailuun liittyvä kysymys ja tuotiin esiin jokin erikoispiirre. Mulla kuulemma oli porukasta eniten facebook-kavereita, ei ihan tuhatta vieläkään, vaikka tänäänkin olen saanut heitä lisää kymmeniä, taitaa nykyinen luku alla kahtatoista vaille tuhat.

Niin miten se kilpailu sujui, kun ylituomarina oli Kauko Juhantalo. No hän oli puolueeton ja antoi voiton mennä Euraan, kaksi seuraavaa sijaa sentään tuli kotipaikalle. Voittaja oli Harri Lehtonen (sdp), toinen Matti Velhonoja (vihreät) ja kolmas Anssi Joutsenlahti (perussuomalaiset). Mitalimiehet saivat jopa kaulaan ripustetun mitalin. Naiset olivat sitten neljäntenä ja viidentenä.

Vatajankosken kylätapahtuma ja nyt tämä Vihteljärven kylätempaus olivat todella kylän yhteishenkeä nostattavia ja kylien vireyttä lisääviä tapahtumia, joita ei koskaan ole liikaan. Tällaisia tilaisuuksia saisi olla enemmäkin, mutta puuhamiehistä ja -naisista on pulaa. Tapahtumat vaativat idointia ja monenlaista työtä. Kiitokset järjestäjille vaivannäöstä. Hyvän mielen hekin varmasti saivat kaikin puolin onnistuneesta ja runsaasti väkeä keränneestä tempauksestaan.

Ei kommentteja: