keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Portugali-tuki ratkesi - PerusSuomalaisetko syrjään

Portugalipaketin solmimisen yhteydessä Katainen sanoi merkittävät sanat, että tämän jälkeisissä ratkaisuissa tullaan suomalaisten vaatimuksesta esittämään sijoittajavastuita. Miksei näin meneteltykään Portugalin suhteen, mutta demarit olivat valmiit menemään mukaan halllituskipeydessään.

Näin siinä sitten kävi, jos kävi.

Katainen otti mieluummin vasemmistoliiton kuin PerusSuomalaiset hallitusneuvotteluihin, vaikka molemmat vastustavat Portugalipakettia. Mutta demarit vaativat toimimaan näin ja näin Kataisella ei ollut muuta mahdollisuutta hallitusneuvotteluiden aikaansaamiseksi. Mutta taitaa näinkin olla edessä kivinen tie ja kivireen vetäminen näin kesäkelillä. Onhan juuri vasemmistoliitolla ja myös vihreillä kovat kynnyskysymykset. Laskeeko Jutta Urpilainen lopulta neuvotteluiden ajauduttua umpikujaan pääsevänsä itse hallitusneuvottelijaksi. Silloin sitten taitavat olla mukana eri puolueet ja myös erilaiset ohjelmatkin . Sitähän enteilee viimeisin gallup, jonka maakuntalehdet ovat teettäneet.

Kirjoitin juuri ystävälleni Englantiin, ettemme me PerusSuomalaiset pelkää ennenaikaisia vaalejakaan, koska olemme kansan puolella ja siksi kansa osoittaa myös kannatuksensa. Taitaa vaan olla niiin, etteivät muut puolueet suin surminkaan halua ajautua eduskunnan hajoittamiseen. Jo viime vaalit oli niin kylmää kyytiä niille, mitä uudet vaalit olisivatkaan.

Ei kommentteja: