perjantai 3. kesäkuuta 2011

Timo Soiniko remmiin

Kanava-lehden päätoimittaja Ville Pernaa kirjoitti jo ennen eduskuntavaaleja vastakkainasettelun ajan tulleen taas maahamme perussuomalaisten kannatuksen kasvun myötä: Protestin sävy on konservatiivinen ja kansallinen siinä missä poliittinen eliitti on liberaalia ja suuntautuu Eurooppaan. Näin päätoimittaja. Ja äänestäjät antoivatkin historiassamme ainutlaatuisen jytkyn.

Jyrki Kataisenkin olisi ollut hyvä lukea tämä viisaus, jotta hänkin voisi muuttaa politiikkaansa siihen suuntaan, mitä kansa haluaa, pois Eurooppa-kysymyksistä enemmän puolustamaan suomalaiskansallista etua, jota tosin Katainenkin väittää ajavansa Eurooppa-myönteisyydellään. Sitä vaan ei kasvava kansanosa ymmärrä, mielluummin käyttäisimme varoja omien köyhyysloukussa olevien auttamiseksi.

Nyt sitten olemme hallituskriisissä. Eduskuntaryhmien puheenjohtajat on kutsuttu koolle tiistaina ottamaan uutta suuntaa. Vieläkö Kataisen taakse on saatavissa eduskunnan enemmistö, vain löytyisikö yli sata edustajaa Urpilaisen vetämien neuvotteluiden takaajiksi, hänhän olisi itseoiketettu hallitusneuvottelija toiseksi suurimman puolueen puheenjohtajana Kataisen yrityksen ajauduttua karikkoon.

Mutta vaalitulokseen kannattaisi suhtautua vakavasti, puhtaammin vanhoihin koeteltuihin arvoihin ja suomalaisuuteen sitoutuneet PerusSuomalaiset saivat vaaleissa voiton ainoana puolueena. Eikö tämä ollut kansan selkeä kannanotto, jota tulisi kuunnella. Näin Soinin joukot tulisi ottaa mukaan hallituskuvioihin, Jutta Urpilaiselta se voisi onnistua, äänestiväthän demarit jo aiemmin eduskunnassa Irlanti-pakettiakin vastaan. Asioista varmaan voitaisiin hyvässä yhteisymmäryksessä sopia. Vai täytyisikö käyttää kolmatta korttia ja tehdä kolmanneksi suurimman puolueen puheenjohtajasta Timo Soinista hallitusneuvottelija.

Tähän uuteen koaliittioon voisivat tulla mukaan monet muutkin, kuten keskustapuolue ja vasemmistoliittokin. Kd ja ruotsalaiset näyttävät olevan halukkaita mihin kokoonpanoon tahansa. Näin ulkopuolelle jäisivät vain juuri liberaalimmat ja eniten Eurooppaan suuntautuneet kokoomus ja vihreät, vain noin neljäsosa kansanedustajista.

Ei kommentteja: