perjantai 29. heinäkuuta 2011

Timo Soinia kaivattu

Norjan surmantekojen yhteydessä on kovin kaivattu Timo Soinin lausuntoa, jota ei heti saatu hänen enemmän kuin ansaitun Irlannin lomamatkansa takia. Keskustan Kiviniemikin ylimielisyydessään väittä, ettei PerusSuomalaisista kukaan muu Timon lisäksi pysty kertomaan puolueemme linjaa esiintulevista asioista. Ja kuitenkin esimerkiksi heti perjantaina 22.7. kirjoitin blogin: Järkyttävää Norjassa ja sitten sunnuntaina 24.7. toisen blogin: Yhteinen suru kantaa. Ja moni muu meistä kirjoittaa ahkerasti blogejaan, minullakin näitä on jo yli kahdeksansataa.

Päinvastoin Mari Kiviniemen omaa vaikenemista kummastellaan jopa hänen omassa lehdessään Suomenmaassa: Miksi hän ei näy? Miksi hän ei osallistu. Hän on oppositiojohtaja, jota muu puoluejohto ei korvaa." Ehkä juuri tämän vuoksi hän nyt on tullut esiin puolustellen näkymättömyyttään sillä, että keskustassa löytyy osaajia eikä puheenjohtajan näin tarvitse kertoa kaikkea - ja hän lisää tölväisynä: "Tässä on se ero perussuomalaisiin". Voi pyhä yksinkertaisuus, uskooko hän moisen uppoavan kansaan.

Onhan meidän eduskuntaryhmässämme 39 monipuolisesti kokemusta ja eri alojen tietoa omaavia edustajia tohtoreista alkaen tavallisiin tallaajiin asti ja kaikkea siltä väliltä. Ja onhan meitä aiemminkin eduskunnassa olleita kahdeksan henkeä.

Keskustalla vaan pudotus eduskunna suurimman ja pääministeripuolueen paikalta eduskunnan pienimmäksi oppositiopuolueeksi on ollut sen luokan paukku, että siitä ei ole helppoa toipua. Kaikille se ei onnistu koskaan. Hyvä esimerkki on presidenttivaalissa hävinnyt Esko Aho, joka tappionsa jälkeen ei enää pystynyt palaamaan päivän politiikkaan. Miten käy Kiviniemen itsensä, pudotus Euroopan johtajien rinnalta ihailtuna esim. saksankielen osaajana opposition edustajaksi 16 kansanedustajapaikan menettämisen jälkeen ei ole kadehdittavaa.

Sen sijaan Timo Soinin vetovoima on nähty ja hänen kommenttinsa ehdottomasta väkivallan vastustamisesta järkyttävän Norjan terroriteon jälkeen on ehdottomasti oikea samoin kuin hänen ihailunsa norjalaisten asennoitumisesta trategiaansa, jossa ei syytellä mitään tahoa vaan politikoimatta kannetaan vastuuta yhdessä. Tässä olisi meillä Suomessa joillakin tahoilla opiksiotettavaa.

Ei kommentteja: