torstai 15. syyskuuta 2011

Hajaannusta yritetään puolueeseen

Jussi Halla-ahon sarkastisesta lausunnosta facebookissa nostettiin suuri haloo Suomen mediassa eilispäivänä. Jos joku muu olisi lausunut vastaavaa, ei kukaan olisi korviaan kropsauttanut, mutta Jussin osa on toista maata. Pieninkin kropaus tutkitaan ja siitä tehdään suurta julkisuutta.
Näin tässäkin tapauksessa. Samalla herkuteltiin niin vastustavien puolueiden kuin mediankin keskuudessa perussuomalaisten hajoamisella, jota keväästä asti on odotettu vesi kielellä.

Valtava olikin tiedotusvälineiden suuren joukon edustajien pettymys, kun kaksituntisen ryhmäkokouksen päätteeksi Timo Soini asteli kertomaan heille ryhmän yksimielisestä ratkaisusta, jonka myös Jussi Halla-aho hyväksyi kättä päälle lyönnillä Soinin kanssa. Jussi suljettiin pariksi viikoksi ryhmän toiminnasta varomattoman lausuntonsa vuoksi puhuttuaan sotilasjuntasta Kreikan velkakriisin mahdollisena ratkaisuna. Ja sillä siisti. Sen jälkeen Jussi on taas ryhmämme täysivaltainen jäsen.

Ryhmässä käytiin erittäin monipuolinen ja rakentava keskustelu, jossa pyrittiin pääsemään sopuratkaisuun ja se saatiinkin ilman ryhmää kahtia jakanutta äänestystä. Kaikki olimme erittäin tyytyväisiä tähän tulokseen, Gordionin solmu aukeni sopuisasti. Ja tästä eteenkin päin on edettävä muistaen, että maltti on valttia. Itse Jussikin on luvannut, ettei hänen kynästään enää synny vääriä mielikuvia herätteleviä kirjoituksia, itsekin hän oli hämmästynyt facebook-heittonsa herättämästä kohusta. Sehän oli tietysti vastustajan tarkoitusperäistä suurentelua ja heittoa perussuomalaisten mustaamiseksi ja hajottamiseksi. Ilmoittihan kannatuksensa pohjamudissa rypevän keskustapuolueenkin puoluesihteeri eilisitana odottavansa vielä ennen joulua olevansa suurimman oppositiopuolueen leivissä!

Ei kommentteja: