torstai 20. lokakuuta 2011

Kansalaismielipiteellä ei mitään merkitystä

Viimepäivät eduskunnassa on sen taas osoittanut, ettei kansalaisten mielipiteillä ole penninkään arvoa, siksi tylysti täällä kävellään kansan tahdon yli . Ei tarvitse vetää esiin kuin vaalilaki, perustuslain muuttaminen, jalkaväkimiinat, EU:sta ja sen vakausrahastoista puhumattakaan.

Edellisen eduskunnan hyväksymä ensimmäisen kerran maamme historiassa demokratian toteuttanut vaalilain uudistus hylättiin kylmän rauhallisesti sosialidemokraattien vaatimuksesta jo hallitusta muodostettaessa ja nyt sitten myös täysi-istunnossa. Perustuslain voimaantulo vaatii hyväksynnän kahdessa eri eduskunnassa, siksi laki oli lepäämässä vaalien yli, mutta nyt se siis hylättiin. Laki toteutuessaan olisi ensimmäisen kerran toteuttanut peruslain hengen jokaisen äänen samanarvoisuudesta, koska jokaisen puolueen saamat äänet olisi laskettu yhteen ja sen mukaisesti olisi jaettu eduskuntapaikat. Tämä nyt kuitenkaan ei sitten sopinut ja tämä demokratian toteutumattomuus yhä edelleen nykyisessä vaalilaissa on mielestäni suuri pettymys, melkein tämä mahdollisuuden takia yleensä olen mukana politiikassa. Kaikkien samanarvoisuus on mielestäni politiikan tärkein päämäärä.

Toinen lepäämässä ollut perustuslain muuttaminen koskee presidentin valtaoikeuksia ja EU:hun kuulumisen mainitsemista laissa. Perjantaisessa äänestyksessä tämä EU-maininta ja presidentin valtaoikeuksien edelleen riisuminen toteutetaan, vain perussuomalaisten ja kahden hengen vasenryhmän vastustaessa. Tuntuu ihmeelliseltä, kun kaikilla suurimmilla puolueilla on vahvat presidenttiehdokkaat, että heidän puolueensa ovat päinvastaisesti supistamassa presidentin valtaa, vaikka presidenttiehdokkaat haluaisivat pitää kiinni edes nykyisistä oikeuksista. Ja nimenomaa kansa haluaisi presidentille valtaa, se käy ilmi gallupeista ja siinä, että presidenttivaalien äänestysprosentit ovat suurimmat kaikistakin vaaleista.

Jalkaväkimiinat on myös ihmeellinen asia, vaikka ne ovat olemassaoleva aseistus ja täysin vaarattomat meille suomalaisille, ne ovat vain hyökkääjiä vastaan, niin ne ollaan poistamassa Ottawan sopimukseen vedoten, jota eivät kaikki muutkaan maat - suuretkaan - ole hyväksyneet. Kun hallitusohjelmassa kaiken lisäksi ollaan supistamassa puolustushallinnolta 200 miljoonaa, on käsittämätöntä, miten meillä on varaa korvata nykyiset jalkaväkimiinat jollain toisella järjestelmällä. Ja taas näyttää, että muut ehkä joitakin hajaääniä lukuunottamatta ovat ppoistamassa nämä miinat perussuomalaisten ollessa niiden säilyttämisen kannalla.

Ja sitten todella se suuri murheenkryyni EU ja sen vakuudet. Nythän on käynyt ilmi, että ERVV:n (Euroopan väliaikaisen vakausrahaston) lainavaltuuden lisäämisen hyväksyminen eduskunnassa (perussuomalaisten pannessa kampoihin) koski päätöksen mukaisesti 14 miljardia, mutta nyt onkin käynyt ilmi, että lisäksi tulevat korot, jotka esim. Helsingin Sanomien maukaan voivat nousta niin, että koko lainavaltuudet ovatkin 28 miljardia eli jo puolet koko valtion vuosibudjetista. Näin ne pikkurahat voivat muuttua yhdessä yössä.

Ei kommentteja: