tiistai 11. lokakuuta 2011

Kokoomusko hallituskumppanien vietävissä

Sinimustana puolueena pidetty kokoomus näyttää olevan punavihreiden hallituskumppaniensa vietävänä tai sitten puolue on luopunut kolmesta entisestä tukipilaristaan: koti, uskonto, isänmaa. Tämä on kirjoitettu näkyviin hallitusohjelmassa 200 miljoonan euron supistuksella puolustusmenoista ja se tuli jälleen kerran selväksi, kun tänään käsiteltiin toista päivää lähetekeskustelua vedettäessä puolustusministeriön hallinnonalaa puolustusministeri Stefan Wallinin parituntisella vastausvuorolla.

Supistukset ovat ikävä tosiasia ja se koskee kaikkia maanpuolustuksemme alueita, kipeimpänä kuitenkin varuskuntaverkkoamme, jota jo aiemminkin on kohdeltu kylmällä kädellä. Nyt uhkaa taas useammankin varuskunnan lakkauttaminen. Pääministeri Katainenkin toisti useamman kerran mukamas suurenakin viisautena, ettei maatamme puolusteta varuskunnista. Mutta missähän muualla kasvatetaan edelleen vahvana säilynyttä maanpuolustushenkeämme, pidetään hyvää huolta laajasta reserviläistoiminnastamme ja kannetaan vastuuta myös alueellisesta maanpuolustuksestamme.

Myös on muistettava kokonaisuutena koko maamme hyvinvointiin vaikuttavana varuskuntien alueellinen suuriarvoinen merkitys ympäristöseudullensa, usein ainoana suurena valtiollisena työnantajana laajalla haja-asutusseudulla.

Näin meillä Kankaapäässäkin ja koko Pohjois-Satakunnassa Niinisalon varuskunnan 550 henkilön työllistäminen on ensiarvoista koko seutukunnallemme. Ei mitenkään voi ajatella ainoan tykistövaruskunnan lopettamista. Onhan alueella koko eteläisen Suomen ylivoimaisesti laajin ampumaharjoittelualue. Varuskunnan rakennuskantaa on voimakkaasti uudistettu ja se on näihin saakka ollut kaikin tavoin kehitettävien varuskuntien joukossa. Aivan uuttakin on saatu lennokkitoiminnan kautta, onpa pienlentokoneille rakennettu oma lentokenttänsäkin varuskunnan kylkeen.

Taloustilanteen edellyttämiä säästöjä sen sijaan saataisiin esim. säilyttämällä Ottawan sopimuksen kieltämät maamiinat, jotka ovat halpa, jo olemassa oleva puolustusjärjestelmä ja vaaraton omalle kansallemme, ne ovat vain mahdollisia hyökkääjiä vastaan. Samoin joistan yhä kalliimmiksi käyvistä materiaalihankinnoista voitaisiin pidättäytyä toistaiseksi. Mutta kokoomus on luopunut periaatteistaan ja on mennyt mukaan muiden hallituskumppaniensa kelkkaan.

Ei kommentteja: