tiistai 18. lokakuuta 2011

Tervehdykseni ortodoksiparlamentaarikkojen kokouksessa

Arvoisat konferenssin osanottajat, tuon teille Suomen parlamentin terveiset. Te ortodoksikristityt olette lämpimästi tervetulleet ensimmäistä kertaa pitämään kokoustanne tänne Suomeen. Me suomalaiset arvostamme ortodoksikirkkoamme, joka on luterilaisen kirkkomme rinnalla toinen valtiokirkkomme ja joka huomioidaan myös opetus- ja kulttuuriministeriössämme.

Sekä ortodokseilla että luterilaisilla on lämpimät ja mitä sydämellisimmät välit. Me kunnioitamme ja rakastamme toinen toistamme kristillisellä veljesrakkaudellamme. Meidän välillämme ei ole mitään kilpailuasennetta ja me pidämme toistemme jäseniä oikeina kristittyinä.

Me ymmärrämme ortodoksien aseman historiamme vaikeiden vuosien jälkeen. Rajan siirtymisen tähden sadattuhannet joutuivat jättämään kotinsa Karjalassa ja muuttamaan evakkoina manner Suomeen. Ortodoksinen kirkko on näin vaikeista olosuhteista lähtien pitänyt hyvää huolta jäsenistään ja antanut heille sitä lohtua ja turvaa, mitä vain kristillinen uskomme ja Vapahtajamme Jeesus Kristus voi ihmiselle antaa.

Kristittyinä veljinä me olemme paljon vartijoina nykyisessä globaalisessa maailmassamme, sillä vaikka me emme eläkään maailmasta, niin kuitenkin me olemme maailmankansalaisia. Meidän kristittyjen on myös kannettava vastuuta maallisen maailmamme hyvinvoinnista ja myös yksityisten ihmisten pahoinvoinnista. Me kristityt parlamentaarikot puolustamme kaikkien ihmisten vapautta ja ihmisoikeuksia viimeiseen asti. Näiden asioiden vuoksi meidän on oltava suolana maailmassa niin, että vähäväkisimmistä lähimmäisistämme kannetaan vaikeissakin talousolosuhteissa täyttä vastuuta.

Kristittyinä meillä on atomeitakin suurempi voima käytettävissämme rukoillessamme kaikkivaltiasta Jumalaamme ja pyytäessämme Häntä siunaamaan maitamme ja kansalaisiamme. Saamme yhdessä rohkaista kaikkia kristittyjä kantamaan yhteiskunnallista vastuutamme, mutta myös muistamaan, että olemme kahden maan kansalaisia: tämän ajallisen isänmaamme ja taivaallisen isänmaamme. Saamme työskennellä käsi aurassa ja sydän taivaassa.

Olkoon taivaallinen Isämme siunaavine käsineen meidän kaikkien päällä.

Ei kommentteja: