torstai 16. helmikuuta 2012

Hyvää työtä

Eduskuntaryhmämme toimii tasaisen varmasti ja tekee hyvää jälkeä, valitettavasti vaan se ei juurikaan näy julkisuudessa, jonne asti pääsee paremminkin vain jokin poikeava ja räyhäkkä.
Niin tänäänkin kyselytunnilla, kun kuvaan nousi entinen puolustusministeri Kääriäinen melkein kyyneliin puhjenneessa kyselyssään, miksei edellisessä eduskunnassa hyväksyttyä menettelyä nyt noudatettukaan, kun ei tuotu eduskuntaan esitettyjä varuskuntien lakkauttamisia. Samoin Pentti Oinonen pääsi julkisuuteen kysymyksellään, kun puolustusministeri Wallinkin aloitti vastauksensa, että edustaja esitti kysymyksensä vähän kiihtyneessä mielentilassa.

Jotta voimme helposti kertoa, mitä kaikkea eduskunnassa olemme puuhastelleet, koootaan niin varjobudjettimme kuin aloitteemme ja kyselymme ja eduskuntaäänestyksiä pieneksi kirjaseksi, jote sitten voi jaella ihmisilla.

Tänäänkin lähetettiin kaksi erittäin tärkeää ryhmämme edustajien tekemää lakialoitetta valiokuntiin. Reijo Tossavainen on tehnyt aloitteen sotasyyllisyysoikeuden tuomioiden purkamisesta. Vaikkeivat nämä kahdeksan senaikaista korkeaa edustajaamme presidentti Rytistä alkaen olekaan koskaan mennettäneet kunniaansa, niin olisi aiheellista myös juridisesti se todeta.

Aivan niin kuin aloitteessa todetaan: Sotasyyllisyysoikeuden tuomioiden kaltainen kansallisesti syvän traumaattinen kipupiste ja kunniavelka on syytä saada kansallisen ja oikeusvaltiollisen itsekunnioituksen edellyttämällä tavalla hoidetuksi ennen kuin Suomen itsenäistymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta.

Maria Tolppanen puolestaan on laatinut lakialoitteen konserniavustuksesta annetun lain 3 §:n muuttamisesta. Se merkitsisi kotimaisen tytäryhteisön konserniavustuksen suorittamista kotimaiselle emoyhtiölleen. Näin voitaisiin estää julkitulleen suuren terveyspalvelualan yrityksen kaltainen veronkielto, kun se kierrätti voittojaan veroparatiisissa olevan konserniyhtiönsä kautta ja maksoi 36 miljoonan vuosivoitostaan veroa vain o,4 miljoonaa eli 1,1%.

Ryhmässä jaoimme puolueelle tulevat hallituspaikat eri valtion yhtiöihin, nimesimme entiset jäsenet Pohjoismaiden neuvostoon ja päätimme pitää viikonloppukoulutus- ja ideointitilaisuuden kunnallisvaaleja varten perjantaista 16.3. lauantaihin 17.3.

Ei kommentteja: