maanantai 20. helmikuuta 2012

Kokousrumbaa

Pidettiin kokouksia, Vanhustentalosäätiön kolme kokousta ja kaupunginvaltuusto.

2,2 miljoonaa, 164.000 ja 64.ooo on lainoja Vanhustentalosäätiöllä ja siihen kuuluvilla Asunto Oy Ruokopihalla ja Sorvanmäellä. Suurin näistä on viimeksimainittu 124 asuntoa, siihen kuuluu neljä kerrostaloa, Toukolanhovin palvelutalo ja Kanervan ryhmäkoti. Ruokopihalla on 26 rivitalohuoneistoa ja nämä kaikki kuuluvar Vanhustentalosäätiön konserniin. Kanervassa on 15 hoivapaikkaa, jonne valinnat tekee SAS-ryhmä. Posan vanhuspalvelun kanssa yhteistyössä täytetään kaikkiakin paikkoja. Niinpä käyttöasteet ovat hyvin korkeat, Ruokopihalla jopa 98,8%, Sorvanraitillakin 95,55% ja Kanervakoti on käytännnöllosesti katsoen ollut täynnä. Tämän tähden myös talousarviot ovat toteutuneet hyvin.

Vuoden ensimmäisessä kaupunginvaltuustossa oli monia laaajakantoisia asioita kuten Laajakaista kaikille-hanke, sen rakentamista varten perustettu Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy, Ruojärven kunnostushankkeen perustaminen, veteraanien ateriakorvausten maksaminen ensin alkuun kolmelta vuorokaudelta viikossa ja ensi vuoden alusta viitenä päivänä viikossa.

Eniten pohtimisen aihetta antoi -kuinkas muuten - talous, johon saatiin kurkistaa viime vuoden tilinpäätöksen ennakkotiedoista. Kamreerin kertomus oli korutonta kertomaa. Suurimpia määrärahaylityksiä oli -totuttuun tapaan- Posa puoli miljoonaa, Sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoito lähes saman verran ja kolmas samansuuruinen ylitys tulee perusopetuksesta. Yhteensä tulos tulee olemaan 1,9 miljoonaa miinuksella. Rahaston avulla päästään tasapainoon, mutta kuluvalle kaudelle pitäisi löytää melkoisia säästöjä jo budjetoidusta, jotta päästäisiin tasapainoon. Hyvät neuvot ovat enemmän kuin tarpeen!

Ei kommentteja: