tiistai 27. maaliskuuta 2012

Hajamietteitä

Eiliseen blogiin edustajien täysistuntokäyttäytymisestä voisi lisätä eduskuntatyön ensisijaisuudesta sen, että puhemiesneuvosto korostaa juuri tämän eduskuntatyön ensisijaisuutta järjestettäessä eri tilaisuuksia eduskuntatalossa. Niitä järjestettäessä tulee nimenomaan olla lähtökohtana, että päällekkäisyyttä täysistuntojen kanssa on pyrittävä välttämään. Täysistunnon ensimmäinen tunti on korostetun ensisijainen, eikä sen aikana tule järjestää mitään tilaisuuksia. Senkin puolesta ainakin istuntojen alkuvaiheessa pitäisi pystyä olemaan paikalla.

Älkää tehkä niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon on tähän heti sanottava, koska tänään melko pian istunnon alettua jouduin lähtemään kutsutilaisuuteen. Raha-automaattiyhdistyksellä oli toimitusjohtajan vaihtumisen merkeissä vastaanotto Helsingin Casinolla. Toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre siirtyy eläkkeelle ja hänen tilalleen siirtyy Velipekka Nummikoski. Tällaisia kutsuja satelee ja puhemiehistön mahdollisuuksien mukaan on niihin vastattava myönteisesti. NIinpä nytkin kutsun vastaanottajina olimme molemmat varapuhemiehet, puhemies Heinäluoma johti puhetta täysi-istunnossa. Näimme vastaaotolla mielenkiintoisia ihmisiä presidentti Tarja Halosesta ja tohtori Arajärvestä lähtien.

Tänään oli toinekin mielenkiintoinen käyntikohde: Ateneum ja siellä ruotsalaisen Suomen taiteen kulta-ajan aikaisen Carl Larssonin näyttely Hyvän elämän jäljillä. Olen eduskunnan kuvataidekerhon johtokunnassa ja kerhon järjestämässä vierailussa oli paikalla kolmisenkymmentä henkeä, eikä tämä suinkaan ollut ainoa järjestämämme vierailu tähän valtavan suosion saavuttaneeseen näyttelyyn. Carl Larsson vesivärimaalari ja taitava piirtäjä esim. monen satukirjan kuvittajana. Jo 1800-luvun lopulla hänellä on ollut näyttely Ateneumissa. Nähtävillä on tuttuja aiheita kuten kooti, perhe, yhteisöllisyys, lapset, puutarhanhoito ja sisutaminen. Todella tutustumisen arvoinen monipuolinen näyttely, mm. huonekalujakin ja käsitöitä maalausten lisäksi.

VÄlikysymystäkin pukkaa väen väkisin, kun jälleen ollaan nostamassa molempienkin Euroopan rahastojen ERVV ja EVM rahamääriä poskettomiksi ja Suomen takuut senkun vaan kasvavat. Ei näytä hulluudella olevan mitään rajaa. PerusSuomalaiset ovat pakotettuja välikysymyksen tekoon, muu oppositio on tervetullutta mukaan.

Ei kommentteja: