torstai 29. maaliskuuta 2012

Romanikerjäläiset

Tänään torstain kyselytunnilla Jussi Halla-aho puuttui koko talvenkin näkyvissä olleesseen katukuvalliseen ilmiöön, joka kevään koittaessa uhkaa entisetään rajusti laajentua.
Suomalaiseen katukuvaan eivät kerjäläiset mitenkään kuulu, sillä me olemme rakentaneet yhteiskuntamme sosiaaliturvan niin kattavaksi, että kaikesta huolimatta suomalaisten ei tarvitse olla kadulla kerjäämässä. Siksi ei mitenkään voi hyväksyä, että toisesta EU-maasta tulee näitä kerjäläisiä meidänkin kaduillemme.
Hyvin tiedämme, että romanien olot Romaniassa ovat huonot, peräti ala-arvoiset, mutta heidän asiansa olisi hoidettava heidän omassa maassaan semminkin, kun EU on antanut jopa rahoja heidän asemansa kohentamiseksi. Miten Romanian kaltainen maa voi olla EU:n jäsen, kun siellä ei ole voimassa alkeellisimmatkaan ihmisoikeudet. MYös EU:n tulisi puuttuavoimakkaasti tähän ongelmaan. Se ei todellakaan ole meidän suomalaisten asia.
Kaiken lisäksi ongelman takana on järjestynyttä rikollisuutta, ihmiskauppaa, jolla näitä romaneita pakotetaan katusoittajiksi, kerjäläisiksi ja prostituoiduiksi. POliisin mukaan romanialaisia epäillään vuosittain noin 2500 rikoksesta, mm. varkauksista, pahoinpitelyistä, liikennerikoksista, huumausainerikoksista ja seksuaalirikoksista.
Todella aiheellinen kysymys, miksei hallitus puutu voimakkaammin tähän meistä riippumattomaan epäkohtaan ja poista sitä yhdessä EU:n kanssa, josta se johtuukin.

Ei kommentteja: