sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Sampo Terhon vieraina

Strasbourgiin käy matkaajan tie, paluu torstaina illalla myöhään ja perjantaiaamuna sitten Herättäjä-juhlille Isoonkyröön! Matkailu avartaa, toivottovasti, ainakin näkee taas kerran EU:n parlamentin hulluuden, kun kokoonnutaan kahdessa eri paikassa. Joka kuukauden eka viikko Ranskassa ja muu aika Belgiassa.

Kirjoitin näin ennen matkalle lähtöä ja kyllä odotukset täyttyivät, siksi järjetöntä touhua tämä Euroopan parlamentin kahdessa paikassa kokoontuminen on. Mikä turha kustannuserä ja valtava ajanhukka. Rekkaralli kuljettaa asiakirjoja ja aineistoa, 10.000 henkeä kulkee Brysselin ja Strasbourgin väliä edestakaisin. Nytkin seuraamassamme parlamentin istunnossa äänestettiin sen puolesta, ettei Strasbourgissa kokoustettaisi, mutta päätöksestä huolimatta ralli jatkuu, koska Ranskan vaatimuksesta kokouspaikat ovat  sinetöity EU:n perussääntöön eikä Ranska anna sitä muutta. Ei tietenkään, siksi hyvä bisnes tämä mielettömyys maalle on. Nytkin me kolmekymmentä meppi Sampo Terhon kutsumaa vierasta jouduimme majoittumaan 20 km päähän kaupungista, koska lähempänä kaikki hotellipaikat olivat tietysti EU-henkilöstön miehittämiä.

Matka Suomesta Strasbourgiin ottaa koko päivän, sama aika kuluu toisinpäin, koska Helsingistä on lennettävä ensin Pariisiin ja sieltä jatkettava junalla eivätkä aikataulut ole sopivia. Nyt tosin takaisintullessa pääsimme pelkästään EU:n omaa väkeä kuljettavaan junaan, joka Pariisista jatkoi suoraan Brysseliin. Sampo Terho totesikin neljän tunnin junamatkan Brysselistä olevan parhaan matkustusvälineen Strasbourgiin, onhan junamatkustus paljon miellyttävämpää kuin lentokenttien kovat turvatarkastukset ja pitkät odotusajat.

Sampo Terho jatkaa siis Timo Soinin aloittamaa meppiuraa ja on entisestään yhä kypsempi koko EU:hun. Hän kuuluu 32 mepin muodostamaan Vapaan ja demokraattisen Euroopan ryhmään, joka on ainoana brittien muodostaman konservatiiviryhmän kanssa vastustamassa kaikkien muiden poliittisten ryhmien ajamaa liittovaltiokehitystä. Sitä kannattavat niin äärivasemmistolaiset, sosialistit, vihreät, kokoomuksen edustama Euroopan kansanpuolueen ryhmä kuin liberaalidemokraatit eli Alde-ryhmään liittyneet, joihin kuuluvat myös keskustapuolueen edustajat. Tämä on hyvä muistaa kotimaan EU-politiikasta puhuttaessa.

Sampo Terholle olen ehdottamassa, että kunnallisvaalien jälkeen hän kutsuisi vierasryhmän Brysseliin siltä äänestysalueelta, jonka Perussuomalaisten kannatus nousee koko maassa suurimmaksi. Siinä olisi hyvää kilpailua eri paikkakuntien ja eri pienempien äänestysalueiden välillä. Ja uskallan väittää, etteivät kaikki Kankaanpäänkään äänestysalueet jää ainakaan häntäpäähän, viime eduskuntavaaleissa meillä parhaana äänestysalueena oli Vihteljärvi, kannatuksen ollessa silloin 42 %,
 mutta kuntavaaliessa siihen on odotettavissa melkoista kasvua, siksi hyvin esim. ehdokasasettelu on sujunut.