tiistai 17. heinäkuuta 2012

Synnyinkö 20 vuotta liian myöhään

Tuli mieleen laulun sanat Oi miksi minä tummana synnyin, miksen syntynyt vaaleana, kun katselin illalla filmiä Helsingin Olympialaisista vuodelta 1952.

Kolmen kultamitalin Emil Zatopek voitti myös maratonin  ajalla 2.23.03. Oma ennätykseni on vain 20 sekuntia heikompi 2,23.23 vuodelta 1972. Vielähän voisi parantaa, mutta tahtoo nykyisin kulua maratoniin kaksinkertainen aika.

Paras suomalainen Veikko Karvonen oli viides 2.26.36, Erkki Puolakka kahdeksas 2.29.35 ja Mikko Hietanen 17. ajalla 2.34.01.

 Olenko syntynyt liian myöhään. Helsingin olympialaisissa kyllä olin, mutta vain katsomon puolella 9-vuotiaana Tuomas-isän ja Jouko-veljen kanssa. Ukki Bruno Räike asui aivan olympiastadionin lähellä Mannerheimintie 33 A-rapussa kuudennessa kerroksessa. Vintille noustessa ikkunasta näkyi Urheilukadun puolelle pallokentälle.

 Myöhemmin edellisen eduskunnan aikana asuin samassa asunnossa vähän alivuokralaisenakin nykyisen kansanedustaja Kimmo Kivelän ja hänen Pirjo-rouvansa alivuokralaisena Kimmon lukiessa teologiaa. Elsa-äiti ommisti silloin perikunnalta hankitun huoneiston. Timo-veljenikin on siinä asunut Marjansa kanssa, Timokin luki teologiaa ja on nyt sotilaspapin virasta eläkkeellä.

Muuten eduskunnassa olen kautta aikojen toiseksi nopein maratoonari, Lasse Viren on ykkönen. Vuoden 1971 Helsingin MM-kisojen kaksinkertainen maailmanmestari Juha Väätäinen ei koskaan ole juossut maratonia kilpaa.

Näin elämä meitä heittelee!