tiistai 10. heinäkuuta 2012

Vaalihevosen valjastus

Vaalihevosen valjastusta harrastettiin taas tänänään täydelle katsomolle Veneskosken kesäteatterissa. Sateenuhkakaan ei ollut pelottanut ihmisiä eikä edellisillan näytännön ajan kestänyt sadekaan, josta onneksi tänään vältyttiin.Sotainvalidien matkaan saatiin täysi tusina veteraani-ikäluokan väkeä. Syssymmällä on sitten vaalihommissa tosi tohina edessä!

Veneskosken oman pojan Jaakko Kaapan näytelmä oli otettu syksyn kunnallisvaalien kunniaksi kesäteatterin ohjelmistoon ja hyvin se paikkansa täyttikin satiirisena esityksenä paikallispolitiikkojen toilailuista ja oman edun tavoittelusta. Hyvin vaativaa pääossaa veti Alapaattikosken Jarkko kiitettävästi räätälimestarina, Jaakko Kaapankin itsensä kokemana kulttuurilautakunnan puheenjohtajana ja lopulta kaksi ääntä saaneena kunnallisvaaliehdokkaana, kun oma vaimokin kielsi äänestämästä miestään.

Harrastajavoimin vedettävät kesäteatterit ovat hyvin suosittuja ja niitä näytellään lähes jokaisella itseään kunnioittavalla paikkakunnalla, Kankaanpäässäkin jo monien kymmenien vuosien aikana. Aluksi  näyttämönä oli Liikuntakeskuksen kallion kupeeseen pystytetty näyttämö, nyt jo pitkään vartavasten Karvianjoen rantaan  mahtavan rautatiesillan ja vanhanajan maantiesillan välimaastoon pystytetyllä kesäteatterialueella talkoovoimin vuorovuosinaVeneskosken oman kyläyhdistyksen ja Kankaanpään  Nuorisoseuran näyttelemänä. Järjestäjien jaksamista pitää vain toivoa ja uusien talkoolaisten saaminen remmiin olisi mitä toivottavinta.