lauantai 25. elokuuta 2012

Jytkyä pukkaa - väkisin

Kyllä se vaan niin on, että kuntavaalijytkyä pukkaa eduskuntavaalijytkyn jatkeeksi. Ei mahda mittään ja miksi pitäisi mahtaa. Molemmat viikonvaihteen iltapäivälehdet kertovat tästä, samoin politiikan asiantuntija Sami Borg on toitottanut sitä koko päivän. Ja ennen kaikkea fiilis kentällä on aivan samaa luokkaa kuin eduskuntavaalienkin alla, kansa parveilee ja on myötämielistä muutosta haluavaa.

Kankaanpään kesän viimeinen lauantaitoripäivä kaunissa kesäsäässä oli houkutellut torin täyteen väkeä katsomaan poliisinpäivänä esittäytyviä poliiseja sekä tutustumaan puolueiden kojuihin, joita olikin kaikilla muilla paitsi keskustapuolueella, joka ilmeisesti pitää itseään niin varmasti suurimpana ja kauneimpana, ettei tavitsen tehdä mittään.

Meitin teltalla pullakahveja nautti puolisentuhatta tyytyväistä kansalaista, lapset saivat haluamiaan ilmapalloja ja monia hyviä keskusteluja käytiin. Ehdokkaiksikin rupeamisista puhuttiin. Harkintamyssyyn hautumaan asia jäi monellakin.

Iltalehden mukaan kunnallisvaalikannatuksemme sitten viime kuntavaalien on peräti kolminkertaistunut 5,4 prosentista 16,3 prosenttiin eli nousua 10,3%. Tilanne näyttää tismalleen samalta kuin mitä oli eduskuntavaalien lopputulos, ainoa voittanut puolue olisi nytkin PerusSuomalaiset.

Tähän asti on puhuttu kannatuksemme kaksinkertaistumisesta, mutta jos esimerkiksi myös ehdokasmäärät kolminkertaistuvat, miksi ei samassa suhteessa myös kannatuskin

Iltaa vietettiin Siikaisten Sammin Hautamäkien vieraanvaraisessa isännyydessä savusaunan löylyjä ja vihtomisia myöten. Myös Siikaisissa on tulossa kunnon jytky. Viimekertaisesta kahden ehdokkaan asetelmasta, joista molemmat olivat hilkulla pästä läpi,  on edetty yli kolminkertaiseen ehdokaslukuun ja naisiakin on listalla jo kaksi ja kolmaskin harkitsee toivottavasti myönteisesti.
Siikaisten jytkyä avittavat myös paikkakunnalle vielä ennen vaaleja pistäytymässä käyvät itse Timo Soini ja Julma-Juha Väätäinen omassa persoonassaan.

Näin Jytky pukkaa vaaleissa ja mikäs sen hauskempaa!