torstai 30. elokuuta 2012

Ei enää kylmää kuntaa

Tänään perustettiin ainoaan vielä ilman paikallisosastoa vailla olevaan satakuntalaiskuntaan perussuomalaisten osasto ja niin Harjavallassakin lähdetään kunnallisvaaleihin.

Viime vaaleissa neljä vuotta sitten Satakunnassa ilman ehdokkaita oli vielä useita kuntia: Kiikoinen, Kokemäki, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Säkylä. Näistähän Kiikoinen on päättänyt yhdistyä Sastamalaan ja niillä on siten yhteinen kuntavaali ja ne ovat siis Pirkanmaata. Loput viime vaalien kylmät kunnat ovat nyt mukana ja jokaisessa on oma osastonsa.

On aika merkittävää päästä myös kunnallisvaaleissa mukaan näissä edelliskerran kylmiin kuntiin, koska niissä kaikissa saimme merkittävän tuloksen eduskuntavaaleissa. Kokemäki 990 ääntä, 22,2%.
Luvia 380 ääntä, 19,8%. Merikarvia 455 ääntä, 23,7%. Nakkila 622 ääntä, 19,1. Säkylä 566 ääntä, 21,6%. Harjavallassa ääniä tuli 838 ja 21,2%. Kunnallisvaaleissa siellä oli yksi ehdokas, mutta osastoa ei siis vielä ole ollut.

Näin joka paikkakunnalla on nyt mahdollisuus äänestää samaa puoluetta kuin eduskuntavaaleissajin myös täällä Satakunnassa ja näin voimme odottaa melkoista kuntajytkyä eduskuntavaalien jatkeeksi myös kuntavaaleissa. Kunhan vaan saamme riittävästi ja monipuolisesti ehdokkaita, joista kuntalaisilla on varaa valita oma ehdokkaansa.